![]() |
Kıymalı Patlıcan Dilme Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kıymalı Patlıcan Dilme TarifiKıymalı Patlıcan Dilme Tarifi Kıymalı Patlıcan Dilme Tarifi İçin Malzemeler:
Kıymalı Patlıcan Dilme Tarifi Beyaz patlıcanı yıkayalım ve saplarını, yapraklarını keselim ![]() Patlıcanın alt kenarından başlayıp, ince uzunlamasına sapına kadar kesip, her dilim bir cm den fazla olmayacak şekilde, resimde görüldüğü gibi hazırlayalım ![]() Kıymalı harcı için; soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım ![]() Domatesi küçük küçük küp şeklinde doğrayalım ![]() Maydanozu ince ince doğrayalım ![]() Tavaya biraz sıvı yağı, soğanı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım ![]() İçine kıymayı ilave edelim ve iyice kavuralım ![]() Daha sonra domatesi, salçayı ilave edelim ve pişirelim ![]() Üzerine kekiği, kırmızı pul biberi, karabiberi, tuzu serpelim ![]() Son olarak maydanozu ekleyip, karıştıralım ![]() Fırın tepsisini biraz sıvı yağ ile yağlayalım ve patlıcanı dilim dilim olacak şekilde tepsiye serelim ![]() Aralarına birer kaşık kıymalı harçtan koyalım ve bütün patlıcanları bu şekilde dolduralım ![]() Bir çay bardağı sıvı yağı, hazırladığımız patlıcanların üzerinde gezdirip, tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kaplayalım ![]() Kıymalı patlıcan dilmelerimizi, önceden ısıtılmış 170° fırında, önce yumuşayana kadar pişirelim ve daha sonra alüminyum folyosunu çıkarıp, üzerleri kızarana kadar fırında bekletelim ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|