Kayısı Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kayısı TatlısıMalzemeler: 1 kg kuru kayısı400 gr şeker2 çorba kaşığı susam 200 gr Badem içi yada ceviz2 litre su Yarım limon suyu Kaymak Yapılışı: Kuru kayısıları yıkayıp temizledikten sonra geniş bir tencereye alın Suyu, şekeri ve kayısıları tencereye alarak kaynatın Kayısılar yumuşadığında tencereden çıkarıp süzün ve soğumaya bırakın Bıçakla kayısıların içlerini açarak badem ya da ceviz doldurun Kayısıları bir tepsiye dizin, orta ateşte kaynatın Kayısıları pişirdiğiniz hafif ağdalanmış şurubu kayısıların üzerine gezdirin ve soğuduğunda susam serperek ve kaymak ekleyerek servis yapın![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|