Peynirli Bazlama |
11-11-2013 | #1 |
Şengül Şirin
|
Peynirli BazlamaBAZLAMA yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 50 gr yaş maya alabildiği kadar un İç harcı: yağsız sert peynir Bütün malzemeleri bir kabın içinde kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Bir saat kadar üzerini örtüp mayalanmaya bırakın Sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın Bezeleri un yardımıyla açın Açtığınız hamurun yarısına ezilmiş peynirden bir miktar koyun Yarım ay şeklinde kapatarak kenarlarını çatalla bastırın Az yağlı tavada altını üstünü kızartarak servis yapın Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|