|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kahvesi, karşı, koruyor, menengiç, yaşlanmaya |
![]() |
Menengiç Kahvesi Yaşlanmaya Karşı Koruyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Menengiç Kahvesi Yaşlanmaya Karşı KoruyorMenengiç kahvesi yaşlanmaya karşı koruyor Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin geleneksel içeceklerinden menengiç kahvesinin, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde cildi güzelleştirdiği ve vücudu yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahip olduğu bildirildi ![]() Şanlıurfa'da halkın günlük yaşamda yoğun olarak tükettiği ve misafirlere de ikram edilen menengiç kahvesi, kentte en çok tüketilen içecekler arasında yer alıyor ![]() ![]() ![]() Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Hasadın ardından yıkanıp, güneşte kurumaya bırakılan meyvelerin, koyu kahverengiye dönüşene kadar kavrulup, macun kıvamına gelince ezilmesiyle elde edilen menengiç kahvesinin su ya da sütlü olarak hazırlandığını anlatan Hayoğlu, şöyle devam etti: "Menengiç kahvesi diğer kahvelere göre fenolik maddeler bakımından daha zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Farklı alanlarda da kullanılıyor Hayoğlu, çerez ve şekerleme endüstrisinde de kullanılan menengicin halk arasında astım, mide ağrısı gibi sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanıldığını belirtti ![]() Ayrıca menengicin sabun sanayisinde özellikle de yörede meşhur "bıttım sabunu" yapımında kullanıldığına işaret eden Hayoğlu, "Günümüzde yaygın şekliyle kahve olarak karşımıza çıkmaktadır ![]() STAR
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|