![]() |
Atatürk Neden 20. Yüzyılın En Büyük Lideri? |
![]() |
![]() |
#1 |
Warrior
|
![]() Atatürk Neden 20. Yüzyılın En Büyük Lideri?Liderin 10 önemli özelliği vardır ![]() 1- İnisiyatif kullanıp örnek olan insandır İnsanların yapmaya cesaret edemediği veya düşünemediği veya bir teklif sunamadığı anlarda, sorunların çözümüne ait çıkış yolu gösteren ve icraatına başlayarak önderlik yapan örnek insandır ![]() 2- İnsanların duygusal zekasına hitap eder İnsanları belirlenen hedefe yönlendirmek için his dünyasına hitap ederler ![]() ![]() ![]() “Zafer, zafer benimdir diyebilenindir ![]() ![]() 3- Lider “BİZ” der ![]() Hedefe yönlendirilen veya yönlendirilecek insanların önemli olduğunu hissettirmek ve ekip çalışması ile başarılı olunacağını bildiği için sürekli “Biz” diye hitap eder ![]() “Bu Milleti Ben değil, içimizdeki ruh damarımızdaki kan kurtarmıştır ![]() 4- Hedefi tespit eder ve yollarını gösterir ![]() Toplumun içinde bulunduğu ortamdan, kurtuluş reçetesini açıklar ![]() ![]() ![]() “Biz hayat ve istiklal isteyen bir Milletiz ![]() ![]() 5- Lider takip edilen İnsandır ![]() Toplum gösterilen hedefe, her türlü engeli ve engellemeleri aşarak rehberi ile birlikte yürür ![]() “Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz ![]() ![]() ![]() 6- Sorumluluğunun bilincinde olup, iyi bir dinleyici ve gözlemcidir ![]() Yapılan mücadele ve çalışmalarda kendisine inanan insanları aldatmaz ![]() ![]() ![]() ![]() “Mesuliyet yükü her şeyden, ölümden de ağırdır ![]() 7- Güvenilir ve Fedakardır ![]() İnsanlar Liderin sözlerine ve icraatlarına, inanır ve güvenir ![]() ![]() ![]() ![]() “Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim ![]() 8- Yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip eder ![]() ![]() Çevresindeki sosyal, siyasi ve iktisadi gelişmeleri takip eder ![]() ![]() ![]() “Lüzumuna kani olduğumuz bir işi derhal yapmalıyız ![]() 9- İletişimi etkinleştirir, işbirliğini sağlar ![]() Dava’ya inanmış insanların varlığından haberdardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Başarılarda gururu yenmek, felaketlerde ümitsizliğe karşı gelmek lazımdır ![]() 10- Her zaman “Adil” dir ![]() İnsanların hak ve hürriyetlerine önem verir ![]() ![]() ![]() ![]() “Hürriyet ve İstiklal benim karakterimdir ![]() Küresel Güçlerin ve yerli işbirlikçilerin; Devletimizin bağımsızlığını, Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve Milletimizin birliğini bozmak için giriştikleri planları yıkabilmenin tek çözümü, Atatürk’ün Fikirleri ışığında Milli Birliği sağlamaktır ![]() “Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel Türkiye’nin istikbaline, kendi benliğine, milli an’anelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Atatürk Neden 20. Yüzyılın En Büyük Lideri? |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Neden 20. Yüzyılın En Büyük Lideri?Süper bir paylaşım ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|