![]() |
Deprem - Deprem Sırasında Nerede Durmalı ...Doug Copp'un Önerileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deprem - Deprem Sırasında Nerede Durmalı ...Doug Copp'un ÖnerileriAdım Doug Copp ![]() ![]() ![]() 875 yıkılmış binaya sürünerek girdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1996'da benim hayatta kalma metodumun geçerliliğini ortaya koyan bir film yaptık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçinde 20 maket (mannequis) olan bir okulu ve evi yıktık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat üçgeni metodumu kullananlar için hayatta kalabilme şansı yaklaşık olarak % 100 oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Enkazına girdiğim ilk bina 1985 Mexico City depreminde bir okuldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Basitçe ifade edilirse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nesneler ne kadar az ezilirse boşluk ve bu boşluğu kullanan kişinin yaralanmama olasılığı o kadar artar ![]() ![]() ![]() Yıkılan bir binada göreceğiniz en yaygın biçimdir ![]() Deprem anında hayatta kalma ![]() ![]() ![]() ![]() 'Adım Roberto Rosales ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yataklarının veya sıraların ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOUG COPP'UN ÖNERİLERİ 1) 'Binalar çökerken basitçe 'çömelen ve korunan' kişiler istisnasız her defasında ezilerek ölüyorlar ![]() ![]() ![]() 2) Kediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) Ahşap evler deprem anındaki en güvenli yapılardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Eğer gece yataktayken deprem olursa ![]() ![]() ![]() ![]() 5) Televizyon izlerken deprem olursa ve kolayca kapıdan veya pencereden dışarı kaçmak mümkün değilse ![]() ![]() gerçekleşene kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8) Binanın dış duvarlarına yakın yerlerde durun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9) Aynen Nimitz yolundaki katlar arasındaki (yıkılan) blokların meydana getirdiği gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Araçlarının dışına çıkıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10) Enkaz halindeki gazete ofislerini ve çok miktarda kağıdın olduğu ofisleri dolaşırken kağıdın sıkışmadığını/ezilmediğini keşfettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|