Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1940larda, adını, almıştı, ataç, gizemli, ismi, neydive, operasyonu, program, taşıyan, vardı

1940'Larda 'Ataç Operasyonu' Adını Taşıyan Gizemli Bir Program Vardı. Bu Neydive Neden Bu İsmi Almıştı?

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1940'Larda 'Ataç Operasyonu' Adını Taşıyan Gizemli Bir Program Vardı. Bu Neydive Neden Bu İsmi Almıştı?

1940'larda 'Ataç Operasyonu' adını taşıyan gizemli bir program vardı Bu neydi
ve neden bu ismi almıştı?
1940'larda 'Ataç Operasyonu' adını taşıyan gizemli bir program vardı Bu neydive neden bu ismi almıştı? FrmSinsi 1940'larda 'Ataç Operasyonu' adını taşıyan gizemli bir program vardı Bu neydive neden bu ismi almıştı? Hakkında

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

1947 yılında hem ABD'nin hem de Almanya'nın katıldığı gizli bir operasyondu Birçok Alman Nazi bilim adamının -Wernher von Braun (1912-77) ve özellikle daha sonra Satürn V roketinin üretim şefi olan Arthur Rudolph gibi - ABD'de roket teknolojisi üzerine çalışmak için kalıcı göçmenlik vizesi alabilmelerini sağlamak üzere temize çıkmalarına yardım etmeyi amaçlıyordu "Ataç" sözcüğü, Pentagon'un Sovyetler Birliği kapmadan önce ABD'ye getirmeye çalıştığı her Alman bilim adamının fotoğrafına ataçla tutturulan belgeleri ima ediyordu Bilim adamlarının Batı Almanya'dan ABD'ye hızla geçişlerini kolaylaştırmak için, önde gelen Alman bilim adamlarından birçoğunun kayıtları, ateşli Nazi geçmişlerinin lekesini çıkarmak amacıyla Pentagonun emriyle düzeltilmiş veya "zararsız hale" getirilmiştir Bu işlem, özellikle Nazi fanatikliği iyi belgelenmiş ve Hitler'in emrindeyken von Braun'un V-2 silahlarını imal etmek için Nordhausen toplama kampından binlerce köle işçi kullanan Arthur Rudolph'a uygulanmıştı Yirmi bin esir öldürüldü veya açlıktan öldü Alman bilim adamlarından çoğu vatandaşlık aldı ama Rudolph, iddia edilen savaş suçları nedeniyle 1984'de Almanya'ya geri gönderildikten sonra vatandaşlığını iade etti
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com