![]() |
Mysql Ve Asp İlişkisi Doküman |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mysql Ve Asp İlişkisi DokümanMySql veritabanında ders isimli bir databasem ve bu databasemde uyeler adında bir tablom var ![]() ![]() ![]() yapacağım ![]() Veritabanımızdaki uyeler tablomuza veri ekleyelim ![]() ![]() Aşağıdaki kodları default ![]() ![]() Kod Alanı: <% Response ![]() ![]() Response ![]() Response ![]() Response ![]() Response ![]() Response ![]() %> Form sayfamız oluştu ![]() ![]() ![]() ![]() Kod Alanı: <% ' Mysql Veritabanına bağlantı kuruyorum ![]() Set db = Server ![]() ![]() db ![]() ![]() ' Formdan gelen değerleri alıyorum ![]() isim=Request ![]() telefon=Request ![]() email=Request ![]() ' Formdan gelen değerlerin boş olup olmadıgını kontrol ediyorum ![]() If isim="" or telefon="" or email="" Then Response ![]() ![]() Response ![]() ![]() Response ![]() ![]() ![]() Else ' Gelen değerleri kontrol ettik ![]() ![]() Set kayit=db ![]() Response ![]() ![]() Response ![]() ![]() ![]() End If %> Kayıdımızı başarıyla gerçekleştirdik ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki kodları kontrol ![]() ![]() Kod Alanı: <% ' Mysql Veritabanına bağlantı kuruyorum ![]() Set db = Server ![]() ![]() db ![]() ![]() ' Tabloma bağlanıyorum ![]() Set rs=db ![]() If rs ![]() Response ![]() Response ![]() ![]() ![]() Else While not rs ![]() id=rs("id" ) isim=rs("isim" ) telefon=rs("telefon" ) email=rs("email" ) Response ![]() ![]() <a href=duzenle ![]() rs ![]() Wend End If rs ![]() Response ![]() ![]() ![]() %> Kayıtları sıraladık ve her kayıtı silme veya düzenleme için linklerimizi belirledik ![]() ![]() ![]() ![]() Kod Alanı: <% ' Mysql Veritabanına bağlantı kuruyorum ![]() Set db = Server ![]() ![]() db ![]() ![]() ' kontrol ![]() ![]() ![]() id=request("id" ) ' ve bu id ye göre sildirelim ![]() Set sil=db ![]() ' Sildirdik ![]() ![]() ![]() Response ![]() ![]() %> Sildirme işlemi yaptık ve kontrol ![]() ![]() ![]() ![]() Kod Alanı: <% ' Mysql Veritabanına bağlantı kuruyorum ![]() Set db = Server ![]() ![]() db ![]() ![]() ' kontrol ![]() ![]() ![]() id=request("id" ) 'tablomuza bağlanalım ![]() Set rs=db ![]() isim=rs("isim" ) telefon=rs("telefon" ) email=rs("email" ) rs ![]() ' Şimdi bu kayıt bilgilerini değiştireceğimiz için form elemanlarında yazdıralım ![]() Response ![]() ![]() Response ![]() Response ![]() Response ![]() Response ![]() Response ![]() Response ![]() ![]() ![]() %> Kayıtları form elemanlarında yazdırdık ![]() ![]() ![]() duzenle_son ![]() ![]() Kod Alanı: <% ' Mysql Veritabanına bağlantı kuruyorum ![]() Set db = Server ![]() ![]() db ![]() ![]() ' Formdan gelen değerleri alıyorum ![]() id=request("id" ) isim=Request ![]() telefon=Request ![]() email=Request ![]() ' Formdan gelen değerlerin boş olup olmadıgını kontrol ediyorum ![]() If isim="" or telefon="" or email="" Then Response ![]() ![]() Response ![]() ![]() Response ![]() ![]() ![]() Else ' Gelen değerleri kontrol ettik ![]() ![]() Set guncelle=db ![]() ' Güncelleme yatık ![]() ![]() Response ![]() ![]() %> İşlem tamamlandı ![]() Mysql veritabanı bağlantısını ögrendik ![]() ![]() ![]() ögrendik ![]() ![]() ![]() İyi dersler ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|