Örnek Beyitler |
12-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Örnek BeyitlerÖrnek Beyitler Dil verdiğimiz yâre nigâh-i gazabından Tasrîhe mecâl olmadı îmâ ile geçtik Naili Ders-i aşkın müşkilin Yahyâ nice halleylesin Söyleyenler kendini bilmez bilenler söylemez Şeyhülislam Yahya Dilde gam var şimdilik lutfeyle gelme ey sürûr Olamaz bir hânede mihmân mihmân üstüne Rasih Künc-i mihnetde rakîbâ beni tenhâ sanma Kâr ger sende yatursa elemi bende yatur Bağdadlı Rûhî Ger derse Fuzuli ki ?güzellerde vefâ var? Aldanma ki şâir sözü elbette yalandır Fuzuli Cihânda âşık-i mehcûr sanma râhat olur Neler çeker bu gönül söylesem şikâyet olur Şeyhulislam Yahya Derdim nice bir sînede pinhân ederim ben Bir âh ile bu âlemi vîrân ederim ben Nef'i Sînede bir lahza ârâm eyle gel cânım gibi Geçme ey rûh-i revân ömr-i şitâbânım gibi Nedim Biz bülbül-i muhrik-dem-i gülzâr-i firâkız Ateş kesilir geçse sabâ gülşenimizden Selimi Göz yaşlı gönül zülf-i perîşânlar içinde Kaldım karanu gecede bârânlar içinde Taci Bey Eczâmızı hep rîk-i beyâbân-i gam itsek Cânâne giden nâme-i hicrâna dökülsek Naili |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|