![]() |
Kaza Anında Neler Yapılmalıdır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaza Anında Neler YapılmalıdırKaza anlarındaki bilinçsiz ilkyardım çoğu kez "son" yardım oluyor! Kazalarda ilkyardım konusundaki bilgisizlik ve acelecilik can kayıplarına sebep olabiliyor ![]() ![]() ![]() Basında sık sık "kurtarma rezaleti" başlığıyla verilen haberlere şahit oluyoruz ![]() ![]() ![]() Acil yardım gerektiren bir durumla karşılaşıldığında elinden geleni yapmak insani bir görevdir ![]() ![]() ![]() Burada üzerinde durulması gereken husus; ilkyardım ile ilgili ayrıntılardan çok, genel itibarı ile eğitim eksikliği ve bu konudaki kafa karışıklığıdır ![]() İlkyardım konusunda eğitim almak, kazaların ve acil durumların çoğaldığı günümüzde hayati önem arz ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir taraftan eğitim eksikliği söz konusu iken, diğer yandan basında bu konuda bilgilendirici, teşvik edici haberlerin olmayışı ciddi bir kafa karışıklığına yol açmaktadır ![]() ![]() Kaza anında doğru davranış nasıl olmalı? Trafik kazası gibi durumlarda genellikle kişiye olan olmuştur ![]() ![]() ![]() Kanamanın ön planda olup kırık şüphesinin olmadığı durumlarda müdahalenin uygunluğu kadar çabukluğu önem kazanmaktadır ![]() Kaza alanında kalp masajına başlayıp kazazedelerin yaşamasına sebep olan birçok bilinçli bahtiyar insanımız vardır ![]() Özellikle boyun ve bel travmalarında vakit değil "uygun müdahale" önem kazanmaktadır ![]() ![]() Zehirlenme, kalp krizi, şeker koması vs ![]() ![]() Kalp krizi şüphesinde, dakikaların önemli olduğu böyle bir durumda ambulans beklenmeden, hasta özellikle kardiyoloji ağırlıklı bir hastaneye, mevcut imkânlarla götürülmelidir ![]() Aşırı ilaç alma durumlarında hastanın ilk hali taksiye binip hastaneye gitmeye müsait iken, çoğu kez ambulans beklenmekte ve durum daha da ağırlaşabilmektedir ![]() Kaza anında neler yapılmalıdır hakkinda aciklamalar Kaza anında neler yapılmalıdır konusunda bilgiler ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|