Yemek Yapmanın Püf Noktaları |
12-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Yapmanın Püf NoktalarıYemek Yapmanın Püf Noktaları Yemek yapmaya yeni başlamış olanlar için özel olarak hazırlanmış pratik bilgiler; Hamur açarken merdane yerine içi buz gibi su dolu bir şişeyi deneyin Hamurunuzun daha kolay açıldığını göreceksiniz Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır Satın aldığınız havucun yapraklarını atmayın, salatalarınızda kullanın Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum bol miktarda bulunur C vitamini ısı ile çok çabuk kaybolur Bunun için C vitamini içeren sebze ve meyveleri fazla bekletmeden taze olarak tüketin Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz Satın aldığınız kültür mantarlarını kese kağıdında ağzı kapalı olarak buzdolabının sebze bölümünde saklayabilirsiniz En az 2-3 gün tazeliklerini kaybetmezler Mantarları hiç bir zaman plastik torbada muhafaza etmeyin Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın Kavanozdaki hardal kurumaya başladıysa içerisine birkaç damla limon suyu yada sirke ile toz şeker ilave edin iyice karıştırın Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin Kokteyllerin içerisine bunları kullanın Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir Uzun süre saklanan kuru soğanlar filizlenmeye başlar ve tazeliğini yitirerek çürür Kuru soğanları kese kâğıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için kullanacağınız bıçağı önceden sıcak suyun içerisine koyup ıslatın ve kesin Dağılmayacaklardır Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun Buharda ısıtılan tavuk lezzetinde hiçbir şey kaybetmeyecektir Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|