Yemek Yapmanın Püf Noktaları

Eski 12-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapmanın Püf Noktaları



Yemek Yapmanın Püf Noktaları

Yemek yapmaya yeni başlamış olanlar için özel olarak hazırlanmış pratik bilgiler;

Hamur açarken merdane yerine içi buz gibi su dolu bir şişeyi deneyin Hamurunuzun daha kolay açıldığını göreceksiniz

Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır

Satın aldığınız havucun yapraklarını atmayın, salatalarınızda kullanın Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum bol miktarda bulunur

C vitamini ısı ile çok çabuk kaybolur Bunun için C vitamini içeren sebze ve meyveleri fazla bekletmeden taze olarak tüketin

Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz

Satın aldığınız kültür mantarlarını kese kağıdında ağzı kapalı olarak buzdolabının sebze bölümünde saklayabilirsiniz En az 2-3 gün tazeliklerini kaybetmezler Mantarları hiç bir zaman plastik torbada muhafaza etmeyin

Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın

Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın

Kavanozdaki hardal kurumaya başladıysa içerisine birkaç damla limon suyu yada sirke ile toz şeker ilave edin iyice karıştırın

Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin Kokteyllerin içerisine bunları kullanın Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir

Uzun süre saklanan kuru soğanlar filizlenmeye başlar ve tazeliğini yitirerek çürür Kuru soğanları kese kâğıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz

Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için kullanacağınız bıçağı önceden sıcak suyun içerisine koyup ıslatın ve kesin Dağılmayacaklardır

Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun Buharda ısıtılan tavuk lezzetinde hiçbir şey kaybetmeyecektir

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.