|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hayat, için, kalp, krizi, kurtaran, mehmet, nöbetler, tavsiyeler |
![]() |
Dr. Mehmet Öz Kalp Krizi Ve Nöbetler İçin Hayat Kurtaran Tavsiyeler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dr. Mehmet Öz Kalp Krizi Ve Nöbetler İçin Hayat Kurtaran Tavsiyeler...Ani bir kalp krizi veya bir nöbet başlangıcı, hastayı doğrudan bir ölüm kalım meselesinin içine sokar ![]() ![]() ![]() Kalp krizi veya hastalık nöbeti, çoğunlukla bir uyarı olmadan meydana gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Kalp Krizi Yardımı Yapmamanız Gerekenler: İlaç almak veya vermek için, özellikle de mağdur kişi sizseniz, hastaneyi ya da ambulansı aramakta gecikmeyin ![]() ![]() Yapmanız Gerekenler: Yanınıza gelecek olan acil yardım ekibinde oksijen, ilaç ve defibrilatör olduğundan emin olun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nöbet Sırasında Yardım Yapmamanız Gerekenler: Hastanın ağzına hiçbir şey koymayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nöbet Sırasında İlk Yardım Nöbetler en korkutucu atakların arasında; hayatları boyunca 10 kişiden 1’i nöbet geçirir ![]() ![]() Yapılması Gerekenler: -Sakin olun ![]() -Süreye bakın ![]() ![]() ![]() -Etrafındaki sivri maddeleri kaldırın ![]() -Rahat nefes alabilmesi için kafasını yana çevirin ![]() Yapılmaması Gerekenler: -Hastayı tutarak titremesini veya hareketini engellemeye çalışmayın ![]() - Kendine gelene kadar yiyecek veya içecek bir şey vermeyin ![]() - Ağızlarına hiçbir şey koymayın ![]() -Elinizi veya parmağınızı ağzına sokmayın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|