Çilekli Baklava |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Baklava1 paket baklava yufkası 1 kgçilek 300 gr tereyağ (erimiş) 250 gr fındık (ufalanmış) şerbeti için;3 bardak su 3 bardak şeker 1 limon suyu 1 tatlı kaşığı vanilya exratı Şerbetli tatlıları yapmaya şerbetle başlanması zamandan tasarruf sağlar ,çünkü hamur fırından çıktığında şerbetin soğuk dökülmesi gerekiyor hem de vakit kaybetmeden Baklava yufkasının boyuna uygun bir tepsi kullanmaya çalışınDaha küçüğü varsa bir yufkanın köşesinden tutup makasla kesinBüyüğünü hiç önermiyorum iç malzemesine sahip çıkamayız,kenarından taşarlarÇilekleri ince ince doğrayıp süzgece koyun, fazla suları aksın En güzel olanlarını süslemek için ayırınUfalanmış fındıkları tavada az kavurun ki yağı açığa çıkıp lezzetlensin,sonra kenara alınTepsiyi önce iyice yağlayınErimiş tereyağını sağınıza yufkayı solunuza koyunOrtasına da tepsiyi yerleştirinYufkayla başlayın,her katına fırça ile tereyağ sürün10 kat yufkadan sonra çilekleri dikkatlice yayın,üstüne fındıkları serpinDEVAMtekrar her kat yufkaya tereyağ sürüp 10 Katta çilek fındıkla kaplayın10 kat daha yufka tereyağ dan sonra isterseniz bakavaları stediğiniz büyüklükte keskin bir bıçakla kesin,piştikten sonra kesmek biraz daha zor175d ısıtılmış fırında 50 dsk pişirin Nar gibi kızaracak Fırından çıkınca üst kısmın yaprak yaprak ayrıldığını göreceksinizGüllüoğlu muyuz neyiz Şerbeti üstüne kepçeyle dökün Bekleyin içine çekmesini,gerekiyorsa bir kaç kepçe daha dökünİlk dilim sizin hakkınızKocaman tabağa gururla çilekli baklavanızı yerleştirin,çileklerle de süsleyinHatta yumuşamış birkaç çilek kalmışsa onları da blendırdan geçirip pudra şekeri ile tadlandırıp sos yapabilrsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|