Haşhaşlı Rulo Börek |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Rulo BörekMALZEMELER: 1 kg un (yarısı kepekli un) 1 paket kuru maya Ilık su ve tuz İÇİ: 1 bardak kadar sıvı yağ 200 gr ezilmiş haşhaş 1 bardak ceviz ÜZERİ İÇİN: 1 yumurta sarısı Susam YAPILIŞI: Ilık su ile cıvık bir hamur yoğurup mayalandırıyoruz Mayalanan hamuru ikiye ayırıp önce bir parçasını unla toparlayıp oklavayla 1-2 cm kalınlığınde yuvarlak olarak açıyoruz Yağın ve haşhaşın yarısını sürüyoruz Cevizinde yarısını döküp, üçe kesiyoruz Üç parçayaı üst üste koyup 2 cm kalınlığında şeritler kesiyoruz Daha sonra bu şeritleri elimizle incelte incelte rolu olarak sarıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz Sonra yumurta sarısı ve susam döküp 200 derecede pişiriyoruz (İstenirse ilk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabı poşetine koyup derindorucuya da saklayabiliriz Daha sonra çıkardığımız zaman yeni yapılmış gibi taze ve yumuşacık oluyor) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|