Şerbetli Gül Tatlısı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbetli Gül Tatlısı







Malzemeler
  • 1 paket margarin
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası(tercih edilirse hamurun içine katılacak)
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Bütün malzemelerden kulak memesinden daha sert bir hamur elde edin Hamuru merdaneyle açın, çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar elde edin 4 adet çay bardağının ağzıyla kestiğiniz yuvarlak hamurları birbirlerinin yarısı hizasında üst üste koyun, uçtan başlayarak yavaşça sarın ve tam ortasından bıçakla ikiye kesin Gül şeklini alan hamurların ortasına ceviz koyun (isteğe bağlı) 170 derece fırında pişirin Şerbeti biraz ılık , sıcak tatlının üzerine dökün Fişinden çekilmiş fırında 5 dk şerbeti çekmesi için bekletin
(TERCİHE BAĞLI OLARAK GIDA BOYASI KOYABİLİRSİNİZ BEN ÖYLE YAPTIM, GÖRSELLİĞİ MUHTEŞEM OLUYOR)
AFİYET OLSUN…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.