Şerbetli Gül Tatlısı |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şerbetli Gül TatlısıMalzemeler
Bütün malzemelerden kulak memesinden daha sert bir hamur elde edin Hamuru merdaneyle açın, çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar elde edin 4 adet çay bardağının ağzıyla kestiğiniz yuvarlak hamurları birbirlerinin yarısı hizasında üst üste koyun, uçtan başlayarak yavaşça sarın ve tam ortasından bıçakla ikiye kesin Gül şeklini alan hamurların ortasına ceviz koyun (isteğe bağlı) 170 derece fırında pişirin Şerbeti biraz ılık , sıcak tatlının üzerine dökün Fişinden çekilmiş fırında 5 dk şerbeti çekmesi için bekletin (TERCİHE BAĞLI OLARAK GIDA BOYASI KOYABİLİRSİNİZ BEN ÖYLE YAPTIM, GÖRSELLİĞİ MUHTEŞEM OLUYOR) AFİYET OLSUN… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|