Yumurtalı Un Helvası |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Un HelvasıMalzemeler: • 150 gr tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz) • 1 su bardağı dolusu un • 1 su bardağı süt • 2 adet yumurta • 1 su bardağı tozşeker Yapılışı: Yağı büyük bir teflon tencerede eritin Unu yavaş yavaş tencereye aktarıp kısık ısıdaki ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayınsütü çatalla iyice çırpın Hazırladığınız bu yumurtalı sütlü karışımı kavrulan unun üzerine azar azar ilave edip hızla karıştırın Sonra da tencerenin kapağını kapatıp helvayı yine kısık ateştevak vaklamaya ve kaynayıp fokurdamaya başlayıncaya kadar pişirin Kaynayan helva artık suyunu çekmiş demektir ve bu aşamada ocaktan alınması gerekir Ocaktan aldığınız helvayı 5 dakika kadar dinlendirinDinlenen helvadan isterseniz yemek kaşığı yardımıyla parçalar alıp parçaları şekillendirin ve servise sunun Ya da bir servis tabağına boşaltıp üzerlerine şekil verin Üzerlerini varsa ceviz, badem ya da fıstıkla süsleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|