Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fıstıklı, kütük, lokumlu, pasta, sultani

Fıstıklı Ve Sultani Lokumlu Kütük Pasta

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Ve Sultani Lokumlu Kütük Pasta







Malzemeler

Pandispanyası için (cup: amerikan cup ölçüsü, 1 cup = 250 ml)
  • 5 yumurta
  • 1/3 cup + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakaolu kekun (marketlerde satılıyor mutlaka kekun ile yapın)
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
İç Kreması için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 4 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Dış kreması için
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 kutu krema
  • 1/2 su bardağından 1 parmak fazla süt
  • 150 gr küvertür çikolata
Yapılışı

Standard pastaların aksine bu pastada pişen kek dinlendirilmediği için keki pişirmeden önce kremayı hazırlayın

Dış kremanın hazırlanması
  • Çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayıp derin bir kaseye alın
  • Tencereye çikolata hariç tüm malzemeyi ekleyin
  • Yüksek ateşte sürekli çırpma teli ile karıştırarak kaynayıp göz göz olana kadar pişirin
  • Göz göz olmaya başladığında ocağın altını kapatın Çikolatanın üzerine boşaltın
  • Çikolata eriyene kadar çırpma teli ile çırpın Üzerini streç filmle (kremanın üzerine yapışacak şekilde) kapatın Soğumaya bırakın
Kremanın hazırlanması
  • Bir tencereye kremanın fıstık ve vanilya dışında tüm malzemeyi ekleyin
  • Yüksek ateşte sürekli çırpma teli ile karıştırarak kaynayıp göz göz olana kadar pişirin
  • Göz göz olmaya başladığında ocağın altını kapatın Derin bir kaseye boşaltın
  • Vanilya ve fıstığı ilave edip mikserle 2-3 dakika çırpın Üzerini streç filmle (kremanın üzerine yapışacak şekilde) kapatın Soğumaya bırakın
Pandispanyanın hazırlanması
  • Fırını alt-üst konumda (asla turbo olmayacak) 200 derecede ısıtın
  • Fırın tepsisini yağlayın Üzerine tabanı kaplayacak kadar yağlı kağıt serin Yağlı kağıdın üzerinden bir kere daha yağlayın ve un serpiştirin (standard boy fırın tepsisine göre, ankastre veya solo modellerin tepsilerine uygun)
  • Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın Her ikisinide ayrı ayrı mutlaka çelik veya cam kaseye alın
  • Yumurtanın sarılarını 1/3 cup şekerle iyice köpürüp kabarana kadar mikserle çırpın İçine vanilyayıda ilave edip çırpmaya devam edin
  • Ayrı bir yerde un ve kakaoyu birlikte en az iki kere eleyin Unlu karışımı yumurtanın sarılarına ilave edip mikserle çırpın Ama çok çırpmadan sadece kuru malzemenin karışmasını sağlayın
  • Yumurtanın aklarını temiz, yağsız ve kuru, cam veya çelik ama en güzeli bakır bir kasede bir çimdik tuz ile kabarana kadar çırpın Kalan 1 kaşık şekeri kabaran yumurta aklarına ilave edip parlak tepecikler oluşturana kadar çırpmaya devam edin
  • Yumurta aklarını sarılarına bir spatula yardımıyla akların havasını söndürmemeye özen göstererek karıştırın Bu aşama çok önemli onun için yavaş hareket edin Spatulanızı hep aynı yönde karışımın çevresinden alarak karıştırın Yani asla doğrudan karışımın göbeğine spatulayı batırmayın
  • Karışımı hazırladığınız tepsiye dökün ve spatula ile her yerine yayın Tepsiyi tezgahtan 2-3 cm yukarı kaldırıp bırakın Bu işlemi bir iki kere tekrarlayın Böyleyin kekin yüzeyi düzelip içindeki fazla hava kabarcıkları çıkacaktır
  • Isınmış fırına sürün Yüksek ısıdaki fırına süreceğiniz için ve kek ince olduğu için çok kısa zamanda pişecektir En fazla 10 dakika diyebilirim Fazla pişmemesi gerekiyor O zaman kenarları kuruyup kırılma yapabilir ve rulo yaparkende çatlayabilir Onun için fırından gözünüzü ayırmayın Kek kenarlardan toplanmaya başladıysa pişmiş demektir
Pastanın biraraya getirilmesi
  • Kek fırından çıktığı andan itibaren soğumaya başlar En fazla 5 dakika içinde soğumuş olacaktır Tezgaha genişçe yağlı kağıt serin Üzerine bir süzgeçle pudra şekeri ve kakao serpin Soğuyan keki bu yağlı kağıt üzerine ters çevirin Burda dikkat edilmesi gereken eğer kekin kenarları fazla pişmişse kıtır kıtır olmuştur O kıtırları tırtıklı bir ekmek bıçağıyla kesin ki rulo yaparken keki zorlamasınlar
  • Ters çevirdiğiniz kekin üzerine krem*****n tamamını boşaltın Bir bıçak veya uzun bir spatula yardımıyla kremayı tüm kek yayın
  • Ortasına uzun sultani lokumu koyun
  • Alttaki yağlı kağıt yardımıyla olabildiğince sıkı bir şekilde rulo yapın En son yağlı kağıt ile pastayı paket yapın Bir şeker gibi yanlarından büzün ve buzdolabına kaldırın En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirin
  • Süslemek için dinlenen pastayı buzdolabından çıkarın Yağlı kağıttan ayırın İster kütük pasta şeklinde 1/3 ünü çapraz kesip yanına yerleştirin isterseniz bir bütün olarak servis tabağına yerleştirin
  • Üzerine hazırladığınız dış kremasını bir bıçakla sürün Çatalla ağaç görüntüsü verin Mantar çikolatalar ve renkli şekerle dekore edin En son üzerine pudra şekeri eleyerek kar yağdırın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.