Patatesli Sütlü Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Sütlü PoğaçaMalzemeler - 3 yumurta, (bir sarı üzeri için ayrılacak) - 250 gram margarin, (oda ısısında) - 1 su bardağı süt, - 1 paket yaş maya, - 2 yemek kaşığı toz şeker, - 1 tatlı kaşığı tuz, - Aldığı kadar un ![]() İç malzemesi - 5-6 tane haşlanmış patates, - 1 kuru soğan, - 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, - Tuz, pulbiber, karabiber Patatesli Sütlü Poğaçanın Yapılışı Maya ve şekeri, ılık sütün içine koyarak kabarmasını bekleyin ![]() Hamur kabınıza, mayalı karışımı, yumurta, yağ ve tuzu koyarak şöyle bir elinizle karıştırın Sonra unu azar azar ilave ederek elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurun üzerini kapatıp, mayalanması için sıcak bir yerde bekletin Hamurun mayası gelirken içi malzemesini hazırlayabilirsiniz Patatesleri haşlayın ve sonra kabuklarını soyarak püre haline getirin Soğanı ince ince doğrayın ve yağda pembeleşene dek kavurun Üzerine patates püresini ilave edin ve karıştırın Tuz ve baharatını atarak ocaktan indirin Mayalanan hamurdan cevizden büyükçe parçalar koparın Avcunuzun içinde biraz açın, patatesli harcınızı koyun ve kapatın Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak döşeyin 15-20 dakika tepside mayalanması için bekletin Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalın sırt kısmı ile çizikler atın Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|