Mürdüm Erikli Turta

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mürdüm Erikli Turta






  • 1+3/4 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığının ucu tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1~2 yemek kaşığı buzlu su
üzeri için
  • 150 gr ince çekilmiş fındık
  • 2 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 20 mürdüm eriği

Un, tuz ve toz şekeri derin bir kabın içine alıp karıştırın Buzdolabından çıkarıp minik karelere böldüğünüz tereyağını ekleyip karıştırın Pütürlü bir hamur olduktan sonra 1 yumurta sarısı ve 1-2 yemek kaşığı buzlu su ekleyip yoğurun Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin
Diğer tarafta ince çekilmiş fındık içi ile yumurta aklarını ve toz şekeri karıştırın Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra zemini hafif unlayın Turta kalıbından 2 cm daha büyük olacak şekilde açın Turta kalıbını iyice yağlayın Hamuru kalıbın kenarlarından yüksek olacak şekilde yerleştirin üzerine fındıklı harcı yayın Son olarak çekirdeklerini çıkarıp dilimlediğiniz erikleri yerleştirin Kenarlarını kıvırın önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.