Çilek Soslu Tart |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Soslu TartFındık limon ve çileğin eşsiz lezzetini aynı tabakta buluşturacak bir tarif Malzemeler (8 kişilik) Tart hamuru için; 125 Gr Yumuşak (kase) Margarin 1 Su Bardağı Pudra Şekeri 1 Su Bardağı Fındık 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 1 Adet Yumurta 2,5 - 3 Su Bardağı Un Kreması için; 3 Su Bardağı (600 ml) Süt 2 Çay Bardağı Şeker 1 Çay Bardağı Un 2 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Mısır Nişastası 1 Adet Yumurta Sarısı 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi Üzeri için; Çilek ve Taze Nane Çilekli Sos Yapılışı Tart hamuru; Fındıkları rondoda toz haline gelinceye kadar çekin Limonun kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin Yumuşak margarin ya da tereyağını, pudra şekeri ile yoğurun Yumurta, limon kabuğu rendesi ve çekilmiş fındığı ekleyin, biraz daha yoğurun Unu azar azar ekleyin ve hamur toparlanıncaya yoğurmaya ve un eklemeye devam edin Yumuşak bir hamur yoğurun Üzerine örterek buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin 28 cmlik tart kalıbını margarin ile hafifçe yağlayın, hamuru kalıba yayın ve elinizle iyice bastırarak eşit ve ince olmasını sağlayın 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk kenarları ve üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin Ilınınca kalıptan çıkarın ve ızgara tel üzerine alarak soğumaya bırakın Krema; Bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve orta ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin Krema kaynamaya başlayınca, ocağı kapatın ve arada karıştırarak soğumasını sağlayın Tart; Tart hamurunun içine yada ters çevirerek üzerine, soğuyan kremayı yayın Ben krema torbası ve aparatı kullanarak yaptım, biraz el oyalayıcı olsa da, vaktiniz var ise; şık olması açısından bu şekilde yapmanızı öneririm Üzerine çilek sosunu gezdirin ve taze nane yaprakları ve çilekler ile süsleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|