Hindistan Cevizli Yaş Pasta |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizli Yaş PastaMalzemeler : 4 Adet Yumurta Sarısı 2 Su Bardağı Şeker 1 Su Bardağı Un 1/2 Su Bardağı Buğday Nişastası 4 Su Bardağı Süt 1 Adet Hindistan Cevizi 1/2 Su Bardağı Hindistan Cevizi Suyu (hindistan cevizinden elde edilen) 1 Kutu (400 ml) Konserve Hindistan Cevizi Sütü Çikolatalı Süsleme Şekerlemeleri Hazırlanışı : Sütü bir tencereye alarak ısıtın Kaynamaya yakın bir zamanda ocaktan alın Yumurta, şeker, un ve nişastayı bir tencerede çırpın Ilık sütü çok yavaş ilave ederek mikserle yüksek devirde çırpın Sütün tamamını ekledikten sonra kısık ateşte ocağa alın Konserve hindistan cevizi sütünden 1 su bardağı ayırın (sıvı kısmını alın) kalanını sütünüze ilave edin Hindistan cevizinden çıkan yaklaşık 1/2 su bardağı suyunu da ilave edin Çok kısık ateşte sürekli çırparak pasta kremanızı katılaşıncaya kadar pişirin Daha sonra buzdolabına alarak soğutun Bu esnada ara ara çırpma teli ile karıştırmaya devam etmelisiniz Bir yandan da hindistan cevizinizin kabuğunu soyduktan sonra mutfak robotundan geçirerek rende haline getirin Pandispanyanızı pişirip soğuttuktan sonra orta dan ikiye kesin Alt yarısını ayırmış olduğunuz 1 su bardağı konserve hindistan cevizi sütünün yarısı ile ıslatın Pasta kremanızın 1/3′ünü bu katın üstüne düzgünce yayın Rendelenmiş hindistan cevizinizin 1/4′ünü de bu kata yayın Pandispanyanızın diğer yarısının iç yüzeyini (kremaya gelecek tarafını) kalan hindistan cevizi sütünüz ile ıslatın Pasta kremanızın kalanından süsleme için 1 bardak kadarını ayırdıktan sonra pastanızın üstünü tamamen kaplayın Rendelenmiş taze hindistan cevizinin kalanı ile pastanızın üstünü ve yanlarını kaplayın Ayırdığınız kremayı bir krema torbasına alarak süslemesini yapın Süslemelerinizin üstüne çikolatalı süsleme şekerlemelerinden serpebilirsiniz Püf Noktası :
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|