Tokat Tarhanası

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tokat Tarhanası







Malzemeler
  • 1 kilo yoğurt
  • 1 su bardağı yarma buğday
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • Tuz
Hazırlanışı
Yoğurt, yarma buğday, un ve tuz bir tencereye alınır ve yarmalar pişinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir Pişen tarhana servis tabağına alınır ve üzerine tereyağı eritilerek dökülür Servise hazırdır
Not: Kışlık olarak hazırlamak için ise 1 su bardağı un eklenir ve yine aynı şekilde pişirilir Daha koyu kıvamlı bir karışım haline gelir, ayrı yerde güneş altına bez serilir ve hazırlanan karışımdan limon büyüklüğünde parça alınıp elde sıkılarak şekil verilir ve serilen bezin üzerine yayılır Güneşte birkaç gün iyice kurutulur ve kışın yemeye hazır edilir




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.