Gnokçi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gnokçi



Tarif Malzemeleri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çimdik hindistan cevizi
  • 25 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 175 gr rendelenmiş kaşar ve gravyer peyniri
  • 1/2 su bardağıından bir parmak fazla irmik
  • 500 gr süt
Tarifin Hazırlanışı

25 cm genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın Sütü derince bir tencerede kaynatın Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir ) Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm''lik kareler halinde kesin Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.