Cevizli Bohça Baklava Tarifi |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Bohça Baklava TarifiMalzemeler :Cevizli Bohça Baklava 1 Çay B Sıvıyağ 1 Çay B Yoğurt Yarım Çay B Su 2 Çorba K Sirke 2 Yumurta 1 Pk Kabartma Tozu 1 Fiske Tuz Ustasından Un Ölçüsü Açmak İçin: Nişasta Üzeri İçin: Ceviz Tereyağı Şerbeti İçin: 5 Su B Toz Şeker 3,5 Su B Su Yarım Limon Hazırlanışı : Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Yoğurt, su ve sıvıyağ koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz 1 çorba kaşığı un ve sirkeyi koyuyoruz Sirke ile yoğurdu aynı anda koymuyoruz yoğurdu kesmemesi için Ardından 12 çorba kaşığı tepeleme un ve kabartma tozunu ekliyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Hamuru 20 bezeye bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile açıyoruz İki kısma ayırıp 10'ar bir şekilde üst üste koyuyoruz Önce merdane ardından gerekirse oklava ile büyük bir şekilde açıyoruz Enden ve boydan şeritler kesip orta boy kareler elde ediyoruz Cevizi ince bir şekilde kırıp karelerin ortasına koyuyoruz Çapraz köşelerden ortaya doğru bohça gibi birleştirip yağlanmış tepsiye diziyoruz Tereyağını eritip sürüyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|