Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çingene, resimli, tarif, tavuğu

Çingene Tavuğu (Resimli Tarif)

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çingene Tavuğu (Resimli Tarif)



Piknikte, açık havada yapabileceğiniz pratik bir tarif

Toprak bir zemine 1,5 karış boyunda 3-4 cm çapında çatal bir kazık yere saplanır

İyice yıkanmış tavuğumuz ön kısmından boydan boya aşağıya kadar yarılarak ceket asar gibi çatala asılır

18 litrelik temiz bir teneke (peynir, turşu veya zeytin tenekesi olup asla petrol ürününe temas etmemiş olacak! ) ağız kapak kısmı tam kesilmiş olarak ve tavuğa değmeden üstünden ters kapanır

Yerle temas eden kısımları, toprak ile kapatılıp tenekenin üstüne tavuk iriliğinde bir taş ağırlık konur

Yazın 30 dakika, kışın 40 dakika kadar tenekenin etrafında parmak inceliğinde çalı-çırpı ile teneke boyuna yükselecek ateş yakılır

Süre sonunda 10 dakika kadar etraftaki közlerle bekletilir

Taş alınıp, teneke yavaşça kaldırıldığında sonuç ortaya çıkar

Salça sürülmüş gibi kızarmış, yağı ve suyu yere akmış tavuk

Bir tarafından servis tepsisiyle desteklenip diğer tarafından çatal veya bıçakla tepsiye aktarılır

Kolundan ayağından tutmayın Kemik elinizde kalıp küllere düşürmeyin

Dörde bölünen tavuk yoldan sıcacık aldığınız yarımşar ekmeğin içine parçalandıktan sonra tuz ve baharat eklenir

Soğan, yeşil biber ve domates takviyesiyle afiyet olsun

Bu bir tavuk içindi

İkincisi gerekiyorsa iki karış yanına bir kazık daha çakılıp iki teneke aralıklı olarak beraber pişirilebilir

Aslında bu işin, tenekenin içine girebilecek büyüklükte bir tepsi ilavesi var

Bu tepsinin içine patates, patlıcan, domates, soğan, sarımsak vb doğranıp birden fazla yemek elde ediliyor

Ancak burada önemli olan tepsinin tam ortasında metal bir çubuk olması gerekli (Tavuğu takmak için)

Bu da tepsinin ortasına bir somun konul arak (çubuğun ucuna uygun şekilde diş açılıp somuna takılarak) hallediliyor

Gerisi aynı, alttaki tepside sebze kısmı, üstte çubukta tavuklar

Tenekeyi üstlerine geçirip dışarıyla bağlantıyı kesmek için, tenekenin yere değen kısımlarını biraz toprakla kapatmak, hatta üstüne taş koymak gerekiyor

Sonra küçük odun parçalarıyla ateş yakılıp bu ateş tenekelerin etrafına eşit bir şekilde dağıtılır

Ateşe ara ara odun atarak desteklenir Yaklaşık 1 saat sonra yemeğimiz pişmiştir

Altta tavuktan süzülen yağla pişen yemeğin tadına bakanların gözleri genelde tavuğu görmez













Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.