DoŁмαŁαR . |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
DoŁмαŁαR .Ayva Dolması Malzemeler 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 15 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz Hazırlanışı Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın Kararmamaları için limon suyu ile ovun Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında kavurun Eti ekleyip karıştırın Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun Sivri biberleri doğrayıp ilave edin Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin 10 dakika daha pişirip ateşten alın Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan pay edin ve düz bir tencereye yerleştirin Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede çırparak sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek karıştırın Ayvaların üzerine gezdirip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte kaynamaya bırakın Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek 30dk kadar kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servise sunun |
DoŁмαŁαR . |
11-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
DoŁмαŁαR .Biber Dolması Malzemeler 3adet çarliston biber, 3adet dolmalık kırmızıbiber, 6adet dolmalık biber, 1bardak bulgur, 1bardak zeytinyağı, 1bardak sıcak su, 2adet domates, 2adet soğan, 1tatlı kaşığı kuş üzümü, 1tatlı kaşığı şeker, tuz-karabiber, yenibahar Hazırlanışı Biberlerin sap kısımlarını kesip içlerini temizleyin Bulguru yıkayın, domates ve soğanı doğrayın Soğanı kavurun süzdüğünüz bulguru katıp karıştırın Domatesi, kuş üzümünü, şekeri ve baharatını ilave edin Bu harcı biberlerin içine doldurup kestiğiniz kapaklarla ağızlarını kapatın Tencereye dizip 1bardak sıcak suyu katın, orta ateşte pişirin |
DoŁмαŁαR . |
11-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
DoŁмαŁαR .Bulgurlu Dolma Malzemeler 8 adet kırmızı biber 1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur 1 adet büyük boy soğan 1 adet domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1,5 çorba kasesi su Karabiber Tuz Hazırlanışı Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanır Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun Soğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edin İki dakika daha karıştırdıktan sonra yarım çorba kasesi su ilave edin Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin Daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek borcama yerleştirin Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilir Yoğurtla yiyin |
DoŁмαŁαR . |
11-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
DoŁмαŁαR .Bulgurlu Karışık Dolma Malzemeler 5adet domates 2adet patlıcan 5adet dolmalık biber 2adet taze soğan 2adet yeşilbiber 1çay bardağı sıvıyağ 1bardak bulgur 1bardak sıcak su tuz yenibahar Hazırlanışı Bulguru yıkayıp ıslatın Patlıcanları ortada ikiye bölüp içlerini temizleyin ve tuzlu suda bekletin Domateslerin üstlerini kesin içlerini oyun Dolmalık biberleri temizleyin Yeşilbiber ve taze soğanı ince ince doğrayın ( ½ çay bardağı) kızgın yağda soteleyin Domates içlerini ve baharatı katın Bulguru ekleyerek iyice karıştırın 1çay bardağı sıcak su katıp çekene kadar pişirin Patlıcanları süzün; hazırladığınız içi sebzelere doldurun, kalan yağı gezdirin az su katıp kısık ateşte 10dk kadar pişirin |
DoŁмαŁαR . |
11-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
DoŁмαŁαR .Bulgurlu Lahana Dolması Malzemeler 1adet lahana, 1bardak ince bulgur, 1adet soğan, 2kaşık salça, 5bardak su, 1fincan sıvıyağ, 1adet limon, tuz Hazırlanışı Bulguru yıkayıp sıcak suda bekletin Lah*****n yapraklarını haşlayın Soğanı doğrayın, sonra bulgur ve salçayla karıştırın Bu içi lahana yapraklarına sarıp tencereye dizin Üzerine sıvıyağı gezdirin, suyu ekleyip kısık ateşte 40dk pişirin Servise sunarken limon dilimleriyle süsleyin |
DoŁмαŁαR . |
11-29-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
DoŁмαŁαR .Bulgurlu Pazı Sarması Malzemeler 1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber Hazırlanışı Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun içine batırıp çıkarın; sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin Üzerine ince rendelenmiş soğan, baharat ve 2 kaşık unu ilave edin Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın Suyunu süzüp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine gezdirin |
DoŁмαŁαR . |
11-29-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
DoŁмαŁαR .Bulgurlu Yaprak Dolması Malzemeler 500gr asma yaprağı, 2bardak bulgur, 3adet kuru soğan, 1adet taze soğan, 1adet domates, 1bardak sıvıyağ, 3,5bardak sıcak su, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolmalık fıstık, tuz-karabiber, yenibahar Hazırlanışı Bulguru yıkayıp süzün Yaprağı sıcak suda haşlayıp süzün, domates ve soğanları doğrayın yağda kavurun Bulguru, bir tutam tuz ve bir tutam şekeri, fıstığı ve baharatı ekleyip karıştırın 2bardak sıcak su katarak suyunu çekene kadar pişirin Harç ılınınca yapraklara sararak tencereye dizin ve üzerine 3kaşık sıvıyağ ve 1,5bardak sıcak su dökerek orta ateşte yarım saat pişirin |
DoŁмαŁαR . |
11-29-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
DoŁмαŁαR .Bürüksel Lahana Dolması Malzemeler 800gr bürüksel lahanası, 300gr kiraz domates, 150gr kıyma, 2adet soğan, 1kaşık salça, 1fincan pirinç, ½ bardak sıvıyağ, 1bardak sıcak su, tuz-karabiber Hazırlanışı Lahanaları temizleyip sap kısımlarından kesin ve içlerini oyun Soğanları doğrayın; kıyma, salça, pirinç, baharat, 1kaşık su ve 2kaşık yağ ile karıştırın Bu harcı lahanaların içine doldurun Düz bir tencereye yan yana dizin Kalan yağı üzerine gezdirip suyu katın orta ateşte 15dk pişirip domatesleri atın ve 5dk kadar da kısık ateşte pişirin 20dk içinde hazır olacaktır |
DoŁмαŁαR . |
11-29-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
DoŁмαŁαR .Bütün Lahana Dolması Malzemeler 1 ufak lahana 1kg kuşbaşı et 1adet soğan 3kaşık sıvıyağ 1kaşık salça 1bardak un su tuz Hazırlanışı Soğanı rendeleyin bir tavada et ile beraber kavurun, salçasını karıştırın pişsinler Lahanaya tepesinden bir kapak açın şeklini bozmadan içini oyun Boşluk kısma etli harcı doldurun ve kullanacağınız tencereye oturtun Eti pişirdiğiniz tavayı su ile çalkalayarak tencereye dökün suyunu tamamlayın Unu az su ile hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzı kadar açın ve kapak gibi yayın Üzerine de kapağını kapatın kısık ateşte 3 saat pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|