![]() |
Faydalı Diyet Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Faydalı Diyet Yemekleri![]() Soğuk Bakliyat Çorbası Malzemeler Yarım su bardağı dövme buğday Yarım su bardağı barbunya 500 gr yoğurt Yarım su bardağı yeşil mercimek Yarım su bardağı şeker fasulye 8 su bardağı soğuk su Yarım demet taze nane Tuz Hazırlanışı Mercimek, barbunya, buğday ve kuru fasulyeyi haşlayıp sularını süzerek soğumaya bırakın ![]() Yoğurt ile suyu karıştırarak koyu kıvamlı ayran haline getirin ![]() Haşladığınız kuru fasulye, barbunya, mercimek ve dövme buğdayı ilave edip tuz ve kıyılmış nane ile tatlandırın ![]() Dilerseniz buz ve ince kıyılmış sarımsak da ilave edebilirsiniz ![]() Yumurta Salatası Malzemeler Tuz, karabiber İsteğe göre 1 diş dövülmüş sarımsak 2 adet katı pişmiş yumurta 1 çay bardağı ince kıyılmış kereviz sapı 1 yemek kaşığı diyet yoğurt Hazırlanışı Yumurtalar boylamasına ikiye bölünür ![]() ![]() Yumurta sarıları, yoğurt, tuz, kırmızı biber, ve ince kıyılmış kereviz ve istiyorsanız sarımsak iyice karıştırılır ![]() Bu karışım daha önce içini boşaltmış olduğunuz yumurta beyazlarının içine doldurulur ve servis yapılır ![]() Diyet Patlıcan Yemeği Malzemeler 2 adet patlıcan Kekik 1 diş sarımsak Fırın poşeti 4 adet çarliston biber 200 gram az yağlı kıyma 1 kase light yoğurt Hazırlanışı Patlıcanların sadece saplarını kesip, hava alması için bıçakla delikler açın ![]() Yağlanmış fırın tepsisine fırın poşetini yerleştirin ve içine patlıcanları dizin ![]() Patlıcanlar ortalama 45 dakikada pişmiş olacaktır ![]() Patlıcanlar pişerken, başka bir fırın poşetine çarliston biberleri dizip fırına yerleştirin ![]() Biberler ortalama 15 dakikada pişmiş olacaktır ![]() ![]() Patlıcan ve biberler piştikten sonra kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve borcama alın ![]() Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine döküp yavaşça karıştırın ![]() Teflon tavada kıymayı kavurun ![]() ![]() Son olarak borcamdaki patlıcanların üzerine kıymayı serip, sıcak olarak servis yapın ![]() Yabanmersinli Light Yoğurt Tatlısı Malzemeler 4 yemek kaşığı toz tatlandırıcı 1 paket vanilya 2 ![]() 2/3 su bardağı yaban mersini Üzeri İçin Yaban mersini Nane yaprakları Tatlının Hazırlanışı Yaban mersinlerini mutfak robotunda çekerek püre haline getirin ![]() Yoğurdu geniş bir kaba alıp toz tatlandırıcı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın ![]() Meyve püresini ekleyip karıştırın ve karışımı kâselere paylaştırın ![]() Buzdolabına soğumaya bırakın ![]() Yaban mersini ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|