![]() |
3 Öğün Mü 6 Öğün Mü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 3 Öğün Mü 6 Öğün Mü![]() Ben de bu konudaki bazı araştırma sonuçlarını sizinle paylaşmak istedim Genel olarak biz diyetisyenler, her zaman az ve sık yeme prensibinin, bireyin açlık hissi yaşamadan, kilosunu ve kan şekerini kontrol edebildiğini savunuruz ![]() ![]() ![]() Sıklık eşittir kalite mi? Öğün sıklığı ve diyetin kalitesi arasındaki ilişkiye yönelik 20 yaşın üzerindeki 11 bin bireyle yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre; ara öğünlerin sayısının artmasıyla vücuda A, C, E, D vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum alımı artıyor ![]() ![]() ![]() Genelde meyveler, yağlı tohumlar, tam tahıllılar, süt ve süt ürünleri sıklıkla ara öğün olarak tercih ediliyor ![]() ![]() ![]() İnce bel için ara öğün yapın Genç kızlar üzerinde yapılan bir diğer çalışmada daha sık ara öğün yapanların bel çevreleri daha ince ölçüldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZiHNi AKTiF HALE GETiRiYOR Beynimiz enerji için glikozu kullanır ![]() ![]() DÜZENLi BESLENME PROGRAMI Kahvaltı: 07 ![]() ![]() Ara öğün: 10 ![]() ![]() Öğle: 12 ![]() ![]() Ara öğün: 16 ![]() ![]() Akşam: 19 ![]() ![]() Gece ara öğünü: 21 ![]() ![]() Öğle yemeğiyle akşam yemeği arasında uzun bir süre olduğu için mutlaka 16 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GECE AÇLIĞINI BASTIRAN ARA ÖĞÜNLER * 1 porsiyon meyve, yağsız yoğurt, tarçın ![]() * Düşük kalorili sosa (yoğurt, nane, hardal karışımı) batırılmış çiğ sebzeler (salatalık, kırmızı biber, domates gibi) ![]() * 1-2 grissini, Etimek ve 1 dilim yağsız peynir ![]() * 2 yemek kaşığı müsli ve yağsız süt ![]() * 1 avuç beyaz leblebiyle 1 yemek kaşığı kuru siyah üzüm ![]() OKUR SORUSU Tatlıyı, yemekten hemen sonra tüketmekle 3-4 saat sonra ara öğün olarak tüketmek arasında bir fark var mı? Hangisi yediklerimizin depolanmasına daha fazla sebep olur? Öğle veya akşam yemeğimizi baz alırsak, ortalama 300-400 kalorilik tüketim yapmış oluyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|