Az Yağlı Çikolata Üretildi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Az Yağlı Çikolata Üretildi![]() Çikolata, pek az kişinin karşı koyabildiği bir lezzettir Ancak yüksek oranda yağ içerdiği için tüketimine dikkat etmek gerekmektedir Warwick Üniversitesi’nden kimya uzmanları bu enfes tatlıyı daha sağlıklı hale getirmek için bir çalışma başlattı![]() Uzmanlar, çikolata içerisinde bulunan kakao yağının yerine meyve suyu ekledi Sütlü, bitter ve beyaz çikolatada kakao yağı portakal ve kırmızı yaban mersini suyu ile değiştirildi Çikolatanın dokusunda hiçbir değişiklik gözlenmezken tadının daha meyveli olduğu kaydedildi![]() Araştırmacılar yağdan arındırılmış çikolatanın talep göreceğine inanıyor Alışılmış lezzetten biraz farklı olsa da üretilen yağsız çikolatanın daha sağlıklı olduğu da bilinen bir gerçek![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|