![]() |
Fransızların Osmanlıya Gönderdiği Yay |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransızların Osmanlıya Gönderdiği Yay1800 lü yıllar ![]() ![]() ![]() Fransızlar osmanlıların o dillere destan gücünü de alay konusu yapmak için daha kimsenin kurmayı başaramadığı bir yayı osmanlıya gönderirler ![]() ![]() Yayla beraber gönderilen mektupta "bu yayı ancak bir osmanlı kurar dediler bir görelim dedik kurabilirseniz bizide çağırın da seyredek" yazarak bir de alay etmişler ![]() Nitekim yay osmanlı'ya gelir ![]() ![]() Günler geçer birgün sarayın aşcısı paşaya birmaruzatını bildirmek için odasına gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paşa sevinçle "sen ne yaptın kurmuşsun yayı" der ![]() Aşcı korkuyla "kırmadım paşam baktım sadece" der ![]() Paşa "kırdın demiyorum bekle beni burda padişaha haber vereyim" der ![]() Yayı kırdığını sanan aşcı kaçar oradan ve kaybolur ![]() ![]() Hemen Fransızlara haber verirler gelin görün diye Fransızlar gelir ama hala inanmamaktadırlar bu olaya ![]() Bir gösteri düzenlenir dalyan gibi yeniçerilerin arasına konulur bizin ufak tefek boyuyla tombul göbekli aşcı ![]() Fransızlara yayları gösterilir "bu sizin yaymıydı " derler o da "evet" der ![]() "E hadi kurunda görelim" der fransızlar ![]() Bizim paşa çıkar meydana "gelsin ordan bi asker" der ![]() Aşcı koşarak gelir ![]() Fransız paşa "siz bizimle dalga mı geçiyosunuz bu mu kuracak bu yayı" der ![]() Aşcı bakar herife sinirden kıpkırmızı olur bütün vücudu titremeye başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yayı bir çeker ve yay 2 ye bölünür ![]() alıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|