Blue Hean Şebo Röpörtajı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Blue Hean Şebo Röpörtajı

Şebnem Ferah: ''Hayko'yla Turneye Çıkmak Dünyanın En Eğlenceli Şeyi''

Şebo'yla Koçfest'in çadır kulisinde Hayko'nun çığlıkları eşliğinde konuştuk

Röportaj:Çağlan Tekil, Doğu Yücel

Öncelikle en çok merak edilen soruyla başlayalım(Şebnem burada kaşını yukarı kaldıran msn smiley'sine dönüştü, neymiş acaba diye)Evet, Sawyer nasıl biriydi?

Televizyonda göründüğünden çok daha yakışıklıydı:)

Son iki televizyon programında (Beyaz Show ve Deream TV'deki Emin Misin?) çok mutlu, pozitif, neşeli bir Şebnem Ferah izliyoruzDoğru mu?

(Bir kahkaha patlatıyor ve) Doğru!

Bu mutluluk yeni albümüne yansır mı?

Öyle durumlarda hep temkinli konuşuyorum ben çünkü o sadece benim değil, bizim inşa edeceğimizbir şey oluyorAma mutlu şarkılar yapacak mısın diye soruyorsan ''hayır'' diyebilirim

Mutsuzluktan mı besleniyorsun?

Hayır ama ben o tip zamanlarda daha verimli oluyorumAnlık şeylerden söz ediyorumBeş dakida bile ''aman tanrım neler oldu'' gibi bir duygu yaşasam o beş dakika sana birçok şey düşündürtmeye yetiyorOndan sonra o düşündüklerini gün içinde toparlıyorsun, kafanın içinde hazmediyorsun, hafızaya alıyorsunZaten o tip şeyleri ben biriktiririm, aklıma geldiğinde not alırım, kaydederim, dolayısıyla bütün gün mutsuz biri gibi dolaşman gerekmiyorÖyle biri değilim zatenSadece belki artık yaşta ilerliyor zaten, biraz daha mutlu anların kıymetini bilerek yaşamaya çalışyıorumYoksa iki sene önce çok kötüydüm de şimdi daha iyiyim gibi bir şey de yokO bir yaşam ritmi gibi bir şey bence

Yeni albümün çalışmalarına başladın mı?

BaşladımGeçtiğimiz bir buçuk yıl boyunca küçük küçük kayıtlar yapmaya başlamıştımŞimdi benim sadece onları toparlayacak kadar kısa bir vakte ihtiyacımBunu da turne bitip tatil yaptıktan sonra becerebileceğimi düşünüyorum

Bu yıl içinde çıkabilir mi?

Olmasını arzu ediyorum ama biz stüdyoya girdikten sonra hiç bir zaman ''10 Aralık'ta çıksın'' gibi bir şey koymuyoruz, ne zaman ''tamamdır bitti'' diyoruz, o zaman bitiyorBu da benim çok önemsediğim bir albüm, beş tane stüdyo albümü yaptım, bir tane dvd var, yeni bir dönem gibi geliyor şimdi yaşayacağım dönem ve çok öenmdiyorumNe zaman tüm ekip olarak ''tamamdır'' dersek o zaman çıkarO yüzden tarih veremiyorumHiçbir acelem yok, ne zaman hem benim, hem de tüm ekibin içine sinerek biterse o zaman çıkarmaktan yanayım

Son iki albümdür diskografindeki diğer ürünlerden ayrı tutabileceğimiz, daha sert, daha olgun bir çizgideydimnBu çizgide devam mı edeceksin?

Böyle şeyler biraz stüdyoda beraber çalıştığın insanlarla şekilleniyorBen kadroda değişiklik yapmayı düşünmüyorum, bildiğim kadarıyla kimse düşünmüyorEğer tarihlerimiz uyarsa muhtemelen yine Tarkan'la çalışırız, belki bir iki konuğumuz olabilirBöyle düşünülünce aşağı yukarı o iskeletin etrafında bir sound çıkacağını öngörmek yanlış olmaz ama aynısı olur demek de ne derece doğru olur bilmiyorum çünkü zaman geçiyor hepimiz yenişeyler duyuyoruz, öğreniyoruz onlar bir etki bırakıyor ama ana tema olarak herhalde son iki albümden çok uzak bir yere gideceğimizi söyleyemeyiz

(Bu sırada sahneden gelen Hayko'nun çığlıkları sesimizi bastırmaya başlıyor)Hayko'yla turneye çıkmak nasıl bir şey?

Dünyanın en eğlenceli şeyi! Hayko'yu önceden de tanırdım ve çok severdim ama turnede beraber seyahat ediyoruz, beraber yemek yiyoruz beraber sohbet ediyoruz, dünyanın gerçekten en komik, en pozitif, en herşeye olumlu yaklaşan insanlarından birKendi adıma çok mutluyumÇok tatlı biri, gerçekten çok tatlı biriHepimizi öldürüyor gülmekten!

Bu senin ikinci Koçfest'in nasıl gidiyor?

Geçen sene sanırıım 14 şehre gitmiştik, bu defa da öyle ama farklı illere gidiyoruzHiç gidemediğimiz yerlere gidiyoruzGeçen sene hastalanmıştım Sivas'a gidememiştim, bu defa gideceğizÖğrenci kesimine şarkı söylemeyi çok seviyorum, lise üniversite özellikleKoçfest'le turne yaptığımız zaman prodüksiyonu biraz daha büyütme imkanımız oluyorİstanbul'da insanlar çok fazla konser izleyebiliyor ama aynı şey Malatya, Erzurum, Mersin için geçerli değilBenim amacım oralara gittiimiz zaman o güne dek görmedikleri bir şeyi izletebilmek, sadece duyurabilmek değilBu çıtaya son 4 yıldır tüm konserlerimde dikkat ediyorum ama Koçfest'le bunu daha rahat yapabiliyoruz

Şu ana kadarki konserler dahilinde beklendilerinin ötesinde iyi ya da kötü bir şey oldu mu ?

Kötü bir şey olmadıMesela Mersin'e dört yıldır falan gitmiyorduk, sonuçta DVD yeni bir ürün ama içinde eski şarkılar var, üç yıldrı ben yeni bir stüdyo albümü yapamıyorumÖyle bir ilgiyle karşılanmak, abartarak söylemiyorum, benim de tüm grubun da gözlerimizi yaşartıyorGüzel gidiyor, biz de elimizden geldiğince bunu güzel tutmaya çalışıyoruzSıkılmışlar mıdır diye düşünebiliyor bazen insan, o zaman anlıyorum ki o iki buçuk saatlik, iki saatlik veya bir saatlik konser süreleri aslında çok büyülü sürelerDinleyicilerin de çok ihtiyacı olduğu sürelerMesela bir şeyi ne zaman nasıl yaptığın değil, nasıl yaptığın galibaHep söylüyorum ya, işimi daha çok algılayarak yapmama sebep oluyor buİş derken benim için iş değil tabii bu:)

Son olarak Çilekeş'in son albümünde ''Pervazda Tatil'' isimli şarkıda konuksunBu beraberlik nasıl gerçekleşti be sonuç hakkında neler düşünüyorsun?

Onların bu albümünün prodüktörü Tarkan'dı biliyorsunuzBöyle bir çalışma yapmak istediklerini ona iletmişler, parçayı da bu fikre göre hazırlamışlar zatenTarkan bana bu fikre nasıl yaklaştığımızı sorduParçayı dinlemem için gönderdiZaten Çilekeş'i çok beğeniyorum, parçayı da dinleyip çok beğendim ve ilk fırsatta çalıştıkları stüdyoya gidip kaydettikOnların kafasında bir takım fikirler ve melodiler vardı, ben sadece o melodileri hayata geçirmeye çalıştımSonuçta gayet memnunum, umarım verimli olabilmişimdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com