![]() |
Bilim Adamlari Fetullah Gülen´İ Anlatiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilim Adamlari Fetullah Gülen´İ AnlatiyorBilim Adamlari Fetullah Gülen´i Anlatiyor Gülen'i Türkiye'ye anlatanlar 'Amerikancı, ılımlı İslamcı', Amerika'da anlatırken de 'anti-Amerikancı, şeriat yanlısı, İslamcı' diye nitelendiriyorlar ![]() Bilim adamları Gülen'i anlatıyor Namık Kemal Zeybek Radikal'e anlattı Fethullah Gülen'in kaldığı evin salonundayız ![]() ![]() Fethullah Gülen'i dinlerken, Los Angeles'taki konferansta 30 bilim adamının yaptığı 'Gülen Hareketi' konuşmalarını hatırladım ![]() ![]() ![]() ![]() Konferansta Güney Kaliforniya Üniversitesi öğretim üyesi İran kökenli Reza Aslan, bakın ABD'deki hizmet hareketini nasıl anlattı: "Fethullah Gülen dine, bilime, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına inanmış, çoğulculuğu kabullenmiş, demokrasiye evet diyen, terör ve şiddeti lanetleyen birisi dediğinizde, bir kesim 'Ooooo; tam aradığımız kişi!' diyor ve el üstünde tutuyorlar Gülen'i ![]() ![]() ![]() Benzeri bir yaklaşımı konferans esnasında Rice Üniversitesi'nden bir başka akademisyen, Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Georgetown Üniversitesi'nden Dr ![]() "Hocaefendi din ile demokrasiyi aynı kulvarda görmüyor ![]() ![]() ![]() Devam ediyor Michel: "Gülen'e göre din, sabit bir hükümet sistemi önermiyor; bunun yerine sabit olan insani ilkeler veriyor ![]() Russell Power "Bir din olarak İslam ve onun ortaya koyduğu sabit ilkelerin hükümet etme adına öncelendiği sistemlerde çoğulculuk hep temel ilke olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Allah işin içinde Soru -cevap bölümünde dinleyici soruyor; "Gülen, İslam'ın yegâne hak din olduğuna inanıyor ![]() ![]() Tebliğ sahibi Kentucky Üniversitesi'nden Nazif Muhtaroğlu cevap veriyor bu soruya: "Gülen, hayatta 'İslam yegâne hak din' der; der ama çoğulcu düşünceye de sahip olduğu için 'Bu inancım başka dinlere inanan sizlerle yaşamama mani değildir' ilavesini yapar ![]() Hizmet'in mensuplarıyla ilgili olarak bir ABD'li bilim adamı dedi ki: "Bu insanlar konuşmazlar; iş yaparlar; havaalanında veya misafir olduğun bir yerde bir eşyanı unutmuşsundur; getirir, verir ve teşekkür bile beklemeden arkalarını dönüp çeker giderler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ABD'li bir başka bilim adamı da şöyle dedi: "2000 yılından beri ABD'li Neocanlar ile Türkiyeli Yeni Ulusalcılar arasında çıkar ve işbirliği oluştu ve her ikisi de Gülen'e karşı olmakta birleşti ![]() Los Angeles'taki ilmi konferansta uzun bir açış konuşması yapan 'Bölge Şerifi' yani eyalet polis müdürünün konuşması bir din adamı konuşması gibiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonradan kamptaki görüşmemizde, Hocaefendi'nin yaptığı bir değerlendirme konuşmasında: "Bütün bu işleri yapan Allah'tır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Los Angeles'taki toplantıda açılış konuşmaları dışında 30 bilim adamı 'Gülen Hareketi' konusunda bilimlik görüşlerini ortaya koydular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Türk olarak, bir yurttaşımızla ilgili böylesine önemli bir toplantı yapılmış olmasından ötürü kıvandığımı söyledim ![]() ![]() Ve dedim ki bu hareketi gerçekleştirenler bizim doğru din anlayışımıza mensup insanlardır ![]() Dedim ki "Bizim dinimiz sadece savunmak ve mazlumları kurtarmak uğruna savaşmaya izin vermiştir ![]() ![]() Dedim ki bizim kitabımızda "Dinde zorlama yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dedim ki H ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim Müslümanlığımız budur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bunları söyledim ![]() Gülen Hareketi'ni de böyle görüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda ne mi olacak? Kendisinden önceki benzerlerinin sonucunda ne olmuşsa o olacak ümidindeyim ![]() Bu hareketin zeminini de değerlendirerek Türklüğün dünya dengelerini yerli yerine oturtacağı günler gelecek ![]() ![]() ![]() Kültür merkezi ve festival Hizmet erlerinin iyice yerleştiği dal budak saldığı Los Angeles'ta okulların dışında bir de 'Kültür Merkezleri' var ![]() Buralarda çeşitli etkinliklerle Türk Kültürü tanıtılıyor; Türkçe öğretiliyor; Türkiye'nin tanıtımı yapılıyor ![]() ![]() ![]() 'Anadolu Kültürleri Ve Yemekleri Festivali' adıyla düzenlenen gösterilerde Türkiye yemekleri, Türk Musikisi örnekleri sergilenmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alanı hazırlamak için Türkiye'den 13 konteyner malzeme ve 25 işçi gelmiş ![]() ![]() ![]() Fox TV dahil dört TV etkinliklerden canlı yayın yapmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burası Ermenilerin en yoğun yaşadığı yer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Festival'e Süryaniler de katılmış ve Anadolu Kültüründen örnekler sergilemişler ![]() ![]() ![]() ![]() Netice mi? Alandaki festivale ve sonrasında sokak festivaline katılanlara sorular soruluyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|