![]() |
Yiyeceklere Dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yiyeceklere DikkatKayısı : Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir ![]() ![]() ![]() Tahıllar : Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir ![]() ![]() ![]() Fasulye : Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir ![]() ![]() Pancar : Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır ![]() ![]() Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir ![]() Havuç : Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur ![]() ![]() Nohut : Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir ![]() ![]() İncir : Potasyum, demir ve kalsiyum içerir ![]() ![]() ![]() Sarımsak : Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere, yüksek kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır ![]() Fındık: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir ![]() ![]() Mercimek : B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir ![]() ![]() Zeytinyağ ı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar ![]() ![]() ![]() Soğan : Bağışıklık sistemini güçlendirir ![]() ![]() ![]() Şeftali : Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini karşılayabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç : Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır ![]() ![]() ![]() Çilek : Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler ![]() ![]() Domates : Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|