![]() |
Besinlerin Bozulduğunu Nasıl Anlarız? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besinlerin Bozulduğunu Nasıl Anlarız?Ciddi sağlık sorunlarına yol açan gıdaların, dış görünüşleri bozulmuşlukları hakkında ipucu veriyor ![]() Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Tarımsal Kalkınma Vakfı ve Konya Büyükşehir Belediyesince yürütülen 57 bin 630 avro bütçeli AB destekli Gıda Tüketicisini Koruma ve Bilinçlendirme Projesine bilimsel destek verdiklerini hatırlatan Prof ![]() ![]() ![]() Bazı gıdalardaki bozulmanın dış görünüşü ve tadıyla anlaşılabileceğini kaydeden Tayar, şunları söyledi: “Bozulmuş balık kötü koku, küflü tat, koku ve renk değişikliği ile tespit edilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Meyvelerdeki bozulmanın çeşitli renkte çürümelerden rahatlıkla tespit edilebileceğini ifade eden Tayar, peynirde acı tat, gaz oluşumu nedeniyle delikli yapı, çeşitli renk oluşumlarının ürünün bozulmuş olduğunu gösterdiğini bildirdi ![]() Reçel ve marmelattaki ekşime ve köpürme, sucukta yapışkan tabaka oluşumu, kokuşma, ekşime ve yeşil renk oluşumunun bozulmayı işaret edeceğini belirten Tayar, “Taze sebzedeki yapışkanlık, çürümeler ve ekşime, tereyağındaki acılaşma, ekşime, çeşitli tat bozuklukları, kötü koku, siyahlaşma, mavi-siyah lekeler, pembe-kırmızı, mavi ve yeşil renkler bozulma olduğunu gösterir” dedi ![]() Prof ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Besinlerin Bozulduğunu Nasıl Anlarız? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besinlerin Bozulduğunu Nasıl Anlarız?Çok faydalı bilgiler ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|