Çiriş Otunun Faydaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiriş Otunun FaydalarıÇiriş Otunun Faydaları Diğer İsimleri : Sarızambak, Asphodelus ramosus, Liliaceae Botanik Bilgi : Zambakgillerden; beyaz çiçekli bir bitkidir Kökündeki yumrulardan “Çiriş” yapılır Ülkemizde çiriş bitkisinin genç sürgünleri ve taze yaprakları sebze olarak pişirilip tüketilmektedir Nisan-Temmuz aylarında çiçek açar![]() Bilinen Bileşimi : Nişasta, inulin, acı madde ![]() Faydaları Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser ![]() Memeli basuru tedavi eder ![]() Mafsal ağrılarını dindirir ![]() İdrar söktürür ![]() Adet kanı söktürür Adet düzensizliklerini düzene koyar![]() Saçkıran tedavisinde de kullanılır ![]() Kullanım Şekli ve Dozu : 2 bardak suya 30 - 40 gr bitki konularak kaynatılıp balla tatlandırılıp günde 3 defa yemeklerden evvel içilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|