![]() |
Birlikte Tüketilmesi Gereken Yiyecekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birlikte Tüketilmesi Gereken YiyeceklerYiyecek alemindeki muhteşem ikililer tespit edildi ![]() ![]() ![]() ![]() 1 Ispanak-pancar: Ispanakta bulunan demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor ![]() 2 Domates-zeytinyağı: Domateste bulunan ve kalp-damar hastalıklarıyla bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor ![]() 3 Biftek-havuç: Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor ![]() 4 Yeşil çay-limon: Yeşil çay limonla içildiğinde, antioksidanların etkisi 13 kat artıyor ![]() 5 Sarımsak-balık: Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor ![]() 6 Kırmızı et-biberiye: Ette bulunan ve yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor ![]() 7 Portakal suyu-yulaf ezmesi: Her ikisi de kalp krizini önlemeye ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olurken, bir araya geldiklerinde bu etkileri iki katına çıkıyor ![]() 8 Elma-kırmızı şarap: Antioksidan özelliğiyle kansere karşı koruyucu flavonoidler içeren elma ve kırmızı şarap birlikte tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp-damar sistemini koruyor ![]() 9 Yabanmersini-üzüm: Her ikisi de antioksidan deposu olan bu meyveler birlikte yenildiğinde bu özellikleri daha da güçleniyor ![]() 10 Sert kabuklu yemişler-çekirdekle |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|