![]() |
Okinawa Diyeti İle Uzun Yaşamın Sırrı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okinawa Diyeti İle Uzun Yaşamın SırrıOkinawa Diyeti ile Uzun Yaşamın Sırrı Japonyanın bir adası olan Okinawadaki insanların yaşam süreleri 100′ün üzerinde ![]() ![]() ![]() Kahvaltı * Müsli: 150 ml toze sıkılmış portakal suyu, 100 gr taze elma (çekirdekleri çıkarılmış ve küpler halinde doğranmış), 2 yemek kaşığı Cornflakes ![]() ![]() * 2 dilim çavdar ekmeğinin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı sürün ve 2 dilim hindi göğsü ilave edin ![]() ![]() * 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı baharat ve 1 yemek kaşığı maden suyuyla birlikte çırptıktan sonra yağsız tavada pişirin ![]() ![]() ![]() * 3 yemek kaşığı yağsız yoğurdu, 2 yemek kaşığı maden suyu, 2 tatlı kaşığı öğütülmüş baharat, tuz ve biberle karıştırın ![]() ![]() ![]() * 40 gr esmer pirinci, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 / 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi, 100 ml elma suyu ve 50 ml suyla birlikte haşladıktan sonra demlenmeye bırakın ![]() ![]() Ara Öğünler (Günde iki kez) * Bir porsiyon popcorn: (25 gr patlamış mısır, baharatlı tuz, 1/2 tatlı kaşığı yağ) * 200 gr taze incirin kabuklarını soyun 150 gr yoğurtla karıştırın ![]() * Salata: 2 havucu ve 1/2 rezenenin kökünü temizledikten sonra rendeleyin ![]() ![]() * Muz – Smoothie: 75 gr yağsız yoğurdu, 100 gr muz, 1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırın ![]() ![]() * Müsli: 30 gr çavdar gevreğini 75 ml elma suyuyla birlikte ısıttıktan sonra dinlenmeye bırakın ![]() ![]() ![]() * 150 gr salatalığı iri iri rendelediyin ![]() ![]() ![]() * 1 dilim çavdar ekmeğinin üzerine 1/2 dilim mozerella peyniri ve domates dilimleri yerleştirin ![]() ![]() * 1 /2 porsiyon hindistan cevizi – limon -meyveli pilav (hazırlanışım yukarıda kahvaltı bölümünde bulabilirsiniz) * Bir dilim peksimet ve 100 gr çilek ![]() ![]() 1 ![]() Öğlen Tavuklu Sandviç Taze adaçayı, bir tutam sumak, 100 gr tavuk filetosu, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 büyük dilim çavdar ekmeği, 1 dilim marul, 2 frenk turbu, 1 küçük salatalık, 1 yemek kaşığı soya filizi ![]() Hazırlanışı: Öğütülmüş adaçayını sumakla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam Mozerella Peynirli – Cevizli Kuşkonmaz 1 adet küçük limon, 120 gr esmer pirinç, iyot tuzu, 600 gr yeşil kuşkonmaz, öğütülmemiş karabiber, 2 ceviz, 65 gr Mozerella peyniri Hazırlanışı: Pirinci, ikiye böldüğünüz küçük limonla birlikte tuzlu suyun içinde hoşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() olduğunuz fırına sürün ![]() 2 ![]() Öğlen Kuşkonmaz – Pilav – Salatalık 1 küçük kırmızı soğan, 150 gr salatalık, 1 limonun suyu, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, bir tutam sumak, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 1 tatlı kaşığı ceviz yağı, 300 gr kuşkonmaz (bir önceki günden hazırlanmış), 60 gr esmer pirinç (bir önceki günden hazırlanmış), maydanoz, birkaç yaprak marul ![]() Hazırlanışı: Soğanı ve salatalığı doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam Havuç Çorbası 3 havuç, 3 patates (150 gr), 1 tatlı kaşığı sebze suyu, 1 / 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 kırmızı soğan, 50 gr mantar, 1 çay kaşığı ayçiçek yağı, iyot tuzu ![]() Hazırlanışı: Öğütülmemiş karabiber ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Öğlen Frenk Turplu Sebze Yemeği 1 tatlı kaşığı susam tohumu, 200 gr brokoli, 2 yeşil soğan, 3 adet yeşil kuşkonmaz, 100 gr bezelye, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, 1 / 2 demet frenk turbu, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 dilim çavdar ekmeği ![]() Hazırlanışı: Susamları yağsız tavada kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam Makarnalı Sebze Çorbası 50 gr karabuğday makarnası, iyot tuzu, 350 ml sebze suyu, 75 gr bezelye, 100 gr taze ıspanak yaprakları, 2 yeşil soğan, 100 gr tofu, soya sosu, 1 tatlı kaşığı susam tohumu ![]() Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda haşladıktan sonra süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Limon – Hindistan Cevizi Pilav (Greyfurt ve Kivili) 40 gram esmer pirinç, 1 limonun suyu ve dilimleri, 100 ml elma suyu, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi, 50 ml yağsız süt (yüzde 1 ![]() ![]() Hazırlanışı: Esmer pirinci 75 ml su, limonun kabuğu ve elma suyuyla birlikte haşladıktan sonra 30 dakika demlenmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam Cevizli Kuşkonmaz – Portakal 300 gr yeşil kuşkonmaz, bir portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu, 100 ml sebze suyu, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, 125 gr dana eti, 1 yemek kaşığı beyaz karabiber, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 3 ceviz, biraz taze kişniş ![]() Hazırlanışı: Kuşkonmazın köklerini kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Öğlen Zencefilli Makarna Salatası 60 gr makarna, iyot tuzu, 1 küçük taze zencefil, biraz kişniş (ya da maydanoz) 2 yemek kaşığı limon suyu, öğütülmemiş karabiber, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 4 frenk turbu, 100 gr salatalık, 1 domates, 50 gr taze ıspanak yaprakları, 2 yemek kaşığı soya filizi, 4 yemek kaşığı sebze suyu, 1 tatlı kaşığı susam Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam Ispanaklı Somon Balığı 1 kırmızı soğan, 1 limonun suyu ve kabukları, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, 3 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 50 gr taze ıspanak yaprakları, 2 yemek kaşığı soya filizi, 125 gr derişi alınmış somon balığı, 2 ceviz, 1 / 2 demet fesleğen ![]() Hazırlanışı: Soğanı ince ince dilimledikten sonra, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı yağla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Faydalı not: Buradaki tüm tarifler birer porsiyon için hazırlandı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|