![]() |
Kurban Eti Ne Kadar Bekletilmeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Eti Ne Kadar BekletilmeliKurban eti ne kadar bekletilmeli Kurban eti yaklaşık 5-6 saat, 14 derecenin altında bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılması ve en az bir gün sonra tüketilmesi öneriliyor ![]() Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı ''Sağlıklı Kurban Kesim Rehberi''nde kurbanlık seçimi, hayvanlardan bulaşan hastalıklar, kurban kesimi, hayvanı yatırma yöntemleri, kesimde hijyen, karnın açılması ve organlarının çıkarılması gibi bilgiler bulunuyor ![]() Rehberde, etlerin korunması ve tüketilmesiyle ilgili bölümde, tüketicilerin dikkat etmesi gereken önemli ayrıntılara yer veriliyor ![]() ''Kesim sıcaklığının düşmesi için, en az 5-6 saat bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AYNI GÜN TÜKETİLEN ETİN HAZMI ZOR OLUR Hayvan kesildiğinde etinin sert olduğuna işaret edilen rehberde, taze etin pişirilmesi ve hazmının zor olduğu bilgisi veriliyor ![]() ![]() ''Bu nedenle etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi ve tüketilmesi, besin çeşitliliğinin sağlanması, sebzelerde bulunan C vitamininin etlerde bulunan demirin emilimini artırması açısından sağlıklı bir yöntemdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etlerin küçük parçalar halinde buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanması gerektiğine değinilen rehberde, etlerin buzlukta (eski 2 derece) birkaç hafta, derin dondurucuda (eksi 18 derece) ise 3 ay saklanabileceği bildirildi ![]() DONMUŞ ETİ BUZDOLABINDA ÇÖZDÜRÜN Buzdolabından çıkarıldıktan sonra çözdürülen etlerin tekrar dondurulmaması tavsiyesinde bulunulan rehberde, şu öneriler yer alıyor: ''Donmuş etler, buzdolabında çözdürülmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|