![]() |
Balık Ve Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Ve Faydaları YararlarıBalık ve Faydaları Yararları Haftada 4 gün balık kalp riskini yüzde 9 azaltıyor Kalp hastalığı birden kapınızı çalmasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() New York Presbyterian Üniversitesi'nin Kardiyoloğu Doç ![]() ![]() ![]() * Yiyecek ve içeceklerimizin gerçekten kalp hastalığını önlemede bir faydası var mı? Yoksa bu, uydurulmuş bir mit mi? Omega-3 tüketen insanlarda kalp ritim bozuklukları azalıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KRİZ DURDURULAMIYOR * Kalp krizini durdurmak mümkün olabilir mi? Kalp hastalığından ölümleri, 1990'lı yıllarda yüzde 40 oranında azaltmayı başarmıştık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kolesterole mutlaka bakmak gerekir mi? Yoksa bu kadar kolesterol takıntısı gereksiz mi? Kalple ilgili bütün organizasyonların ve birliklerin ortak tavsiyesi; kolesterole bakılması yönündedir ![]() ![]() ![]() ![]() * Kötü kolesterol ne kadar düşürülse, o kadar iyi mi? Öyle zannediyordum hatta bunu kanıtlayan pek çok çalışma da bulunuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KADINLAR DAHA RİSKLİ * Duran kalbi çalıştıran aletler yaygınlaştırılırsa, kalp krizinden ölümler azalır mı? Halkın kullanacağı türdeki kalp krizi önleme cihazları, evlere konulunca ölüm oranlarında bir azalma olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() * Kalp hastalığının genetik yönü var mıdır? Genetik yönü vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Türkiye'ye sigara yasağı geliyor ![]() Roma'da 2005 yılında kapalı yerlerde sigara yasaklandığında, 35-65 yaş arasındaki insanlardaki kalp krizi riski yüzde 11 oranında azalmış ![]() ![]() ![]() ![]() İDEAL TANSİYON 12'YE 8 * Tansiyon değerleri her yıl değişiyor ![]() Şeker hastalarında büyük tansiyon 12, küçük tansiyon ise 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Tansiyon arttıkça, kalp krizi riski de artar mı? Her büyük rakamın iki artışı ve her bir artışı kalp hastalığı riskini iki katına çıkarır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [IMG]http://img ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Balık Ve Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Ve Faydaları YararlarıBALIK ETİ: Balık da herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var ![]() ![]() FAYDALARI: *Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir ![]() ![]() *Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür ![]() *Şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için diğer insanlara göre daha fazla balık yemelidirler ![]() *Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemlidir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|