11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kışın Hangi Gıdaları Tüketmeliyiz
Kışın hangi gıdaları tüketmeliyiz
Bu gıdaları sofranızın baş tacı yapmalısınız!
ARMUT: Fosfor, kalsiyum ve potasyum açısından zengin bir gıdadır Kalp kaslarının düzenli çalışmasını sağlar Tansiyon ayarlamasında etkilidir Posa açısından zenginliği nedeniyle, bağırsakları çalıştırır
KARNABAHAR: Potasyumdan zengindir C vitamini içerir Kalp hastalıklarında ve tansiyon düşürmede son derece faydalıdır
PIRASA: Demir, kalsiyum ve potasyum içerir İdrar sökücüdür Bronş açıcıdır Sindirimi kolaylaştırır
NAR: C vitamini, demir ve potasyum deposudur Güçlü bir antioksidandır Kansere karşı koruyucudur
KEREVİZ: A ve E vitamini ile folik asit ve potasyum içerir İdrar söktürücüdür Sindirimi kolaylaştırır Sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı etkisi vardır
ISPANAK: B ve C vitamini ile magnezyum ve çinkodan zengindir Cilt sağlığına, sinir sistemine, sindirime, göz sağlığına, büyümeye ve gelişmeye faydalıdır
MANDALİNA: C ve A vitamini ile potasyum yönünden zengindir Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur Damar sertliğine faydası vardır Güçlü bir antioksidandır
AYVA: A, B ve C vitamini içerir Mideyi rahatlatır İshale karşı korur Cilde faydalıdır
ELMA: C ve E vitamini, folik asit, pektin ve flovonoid içerir Bağırsak sisteminin korunmasında faydalı ve posadan zengindir Kolesterol düşürücü bir etkisi vardır Kan şekerini kontrol altında tutar ve vücut direncini artırır Kas ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur
LAHANA: Folik asit, A, B ve E vitamini yönünden çok zengindir Güçlü bir antioksidandır Mide rahatsızlıklarında ve hazımsızlık gidermede faydalıdır Toksin atıcıdır
PAZI: A ve C vitamini ile folik asitten zengindir Beden güçlendiricidir Demirden zengin olması sebebiyle, kansızlığa iyi gelir Bol posa içerir Bağırsak rahatsızlıklarında faydalıdır
GREYFURT: Folik asit, potasyum ve C vitamini kaynağıdır Hücre yenilenmesinde ve büyümesinde etkilidir Güçlü bir antioksidandır Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Damar sertliğine de faydası vardır
MUZ: B6 vitamini ve potasyumdan zengindir Hücre yenilenmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydalıdır Elektrolit dengesini sağlar
|
|
|