![]() |
Tüketilmesi Gereken Gıdalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüketilmesi Gereken GıdalarTüketilmesi gereken gıdalar Zerdeçal: Baharatların süperstarı olarak bilinen zerdeçal, iltihap sökücü ve kanserden korucu maddeler içeriyor ![]() Sardalya: Ünlü bir doktor bu besini "Kutuya sıkıştırılmış sağlık "olarak nitelendiriyor ![]() ![]() ![]() Kabak: Gerek konserve gerek mevsiminde kabak, lif bakımından çok zengindir ![]() ![]() İsviçre Pazısı: Karoten maddesiyle yüklü, yeşil yapraklı bir bitki olan pazı göz sağlığı için oldukça faydalı ![]() Nar suyu: Kan basıncını düşürdüğü ve antioksidanla bakımından zengin olduğu kanıtlanmıştır ![]() Lahana: Kanser önleyici olarak bilinen sülfür bakımından oldukça zengin bir besin ![]() Yabanmersini: Dondurma işleminin besin değerini düşürdüğü bilinse de, bu yöntemle yıl boyunca yabanmersini bulabilmek mümkün ve hafıza için çok yararlı bir besin ![]() Erik Kurusu: Antioksidan deposu ![]() Kabak çekirdeği: Kabağın besin değeri en yüksek olan kısmıdır ve magnezyum bakımından çok zengindir ![]() ![]() Zencefil: Kan şekerini ve kolesterolü kontrol altına almada kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|