![]() |
Yağ, Büyümeyi Destekliyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağ, Büyümeyi DestekliyorYağ, büyümeyi destekliyor Modern beslenme tarzı, yağı hayatımızdan neredeyse tamamen çıkardı ![]() ![]() Ortaçağ 'da yoksulların en büyük hayali 'biraz yağ yiyebilmek'miş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağ, büyümeyi destekliyor Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YAĞLARIN ÖZELLİKLERİ Sanılanın aksine yağı az, dolayısıyla şekeri fazla yiyecekler insanları daha çok acıktırır ve daha çok şişmanlatır! Margarin: Kimyasal bir ürün olup insan vücudunu yozlaştırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tohumlu sıvı yağlar: Ayçiçek, pamuk, kanola, mısırözü ve soya yağı, omega-6'dan zengin çoklu doymamış yağ asitleridir ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYTİNYAĞI * Mükemmel bir yağdır ![]() ![]() * Salatalarda ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılmalıdır ![]() ![]() * Riviera ikinci seçenektir (Sıcak baskı) ![]() FINDIK YAĞI * Riviera zeytinyağına çok benzer özelliklere sahiptir, (O da tekli doymamış yağ asitlerinden zengin); ancak sıcak baskı bir yağdır; ikinci seçenek olarak kullanılabilir ![]() HAYVANSAL (DOYMUŞ) YAĞLAR * Oldukça dayanıklı yağlardır ![]() ![]() Tereyağı: Mükemmel! Mümkünse özgür otlayan hayvanların yağı (köy tereyağı) ![]() * Tereyağının piyasada sahtesi çoktur (Margarin üzerine giydirilmiş) ![]() ![]() Tereyağının yararları: * En iyi A vitamini kaynağıdır ![]() * Yüksek oranda antioksidan (Kolesterol, A vitamini, E vitamini, selenyum) içerir ![]() * Bol CLA içerir, iltihap karşıtı, antialerjik ve antikanserojen etkileri vardır ![]() * İyi bir iyot kaynağıdır ![]() * Diş çürükleri ve osteoporoz riskini azaltır ![]() * Lesitin yönünden zengindir ![]() * Urfa yağı da, tereyağı gibi yararlıdır ![]() KUYRUK VE İÇ YAĞI * Tereyağı gibi faydalıdır ![]() BALIKYAĞI * Hayat iksiridir! Büyük ölçüde omega-3 yağ asidi içerir ![]() ![]() * Günde en az 1-2 kapsül (0 ![]() ![]() ![]() * Balıkyağı şişmanlatmaz ![]() ![]() 'TAŞ DEVRi DiYETi'NiN GENEL iLKELERi * İki beyazı (şeker ve beyaz un) iyice azaltın, hatta mümkünse hiç yemeyin ![]() ![]() * Her mevsimin taze meyve sebzesini tüketin ![]() * Özgür dolaşan hayvanların etini, süt ürünlerini ve yumurtasını yiyin ![]() * Zeytinyağı dışındaki sıvı yağları ve margarini tüketmeyin ![]() ![]() * Her yiyeceği doğal şekline en yakın olarak tüketin ![]() ![]() * Toplam diyetin en az yarısını çiğ yiyeceklerden oluşturun ![]() * Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdaları fazla tüketin ![]() * Yasaklar haricinde yeme sınırı yoktur ![]() ![]() * Yeteri kadar güneşlenin ya da kan düzeylerini 40-120ng/ml arasında tutacak kadar D vitamini takviyesi alın ![]() * Omega-3/omega-6 oranınızı artırın ![]() ![]() * Günde en az 2 litre su için ![]() * Derin nefes alın, stresten uzak durun, iyi uyuyun ![]() Prof ![]() ![]() 1977'de bitirdiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 1988'de doçent, 1994'te profesör oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|