Kıyma Çektirirken Nelere Dikkat Etmeli |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıyma Çektirirken Nelere Dikkat EtmeliKıyma çektirirken nelere dikkat etmeli Konya Kasaplar Odası Başkanı Cengiz, vatandaşları kıymalarını mahalle aralarında sağlıklı olmayan yerlerde yaptırmamaları konusunda uyardı Konya Kasaplar Odası Başkanı Cengiz, sağlıksız koşullarda kıymalık et çekimlerinin önlenemediğini, bunun sağlık açısından ciddi bir sorun olduğunu söyledi Kurban Bayramı gelince kıyma makinesi alanların mahalle aralarında, bakkalda, manavda hemen et çekmeye başladıklarına dikkati çeken Cengiz, ''Vatandaşlarımızı kendi sağlıkları açısından sokak aralarında kıyma çektirmemeleri konusunda uyarıyoruz'' dedi Et kıyımında bıçağın ve kıyma makinesinin hijyen kurallarına uygun olmasının önemine değinen Cengiz, ''Tamamen hijyen olmayan yerlerde et çekiliyor Bazıları et makinesini kurbandan kurbana bodrumdan çıkarıp kıyma çekiyor Bizim makinelerimiz hem soğutma sistemli hem de temiz Sürekli kullandığımız makinenin günlük temizliğini yaparız'' diye konuştu Kurbandan kurbana kullanılan makinelerin küf bağladığını ifade eden Cengiz, kasaplarda sağlıklı ve temiz ortamlarda kıyma yaptırılması gerektiğini ifade etti |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|