![]() |
Dondurma Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurma Alırken Nelere Dikkat EtmeliyizDondurma Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz Sağlık Müdürlüğü yeterli ve dengeli beslenme için her gün tüketilmesi gereken süt ve süt ürünleri arasındaki dondurmanın protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiğini hatırlattı ![]() Sütün yanısıra bir çok şey konuluyor Yapılan açıklamada dondurma yapımında sütün yanı sıra şeker, çeşitli meyveler, çikolata, kakao, fındık, fıstık, karamel, glikoz şurubu, bitkisel yağ, süt yağı, sahlep, kıvam vericiler, doğal ve doğala özdeş aromalar bulunabildiği belirtilirken şöyle denildi: "Sağlıklı bir dondurmanın buzlu gıda üretiminde kullanılan bu tür katkı maddelerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından izin verilen Türk Gıda Kodeksi'ne uygun katkı maddelerini içermesi gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ ? Dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli konunun, sağlıklı ve hijyenik şartlarda hazırlanmış dondurmanın tüketilmesi olduğunu vurgulayan Sağlık Müdürlüğü uyarısında şu görüşlere yer verildi: "Dondurmanın pastörize sütten yapılması ve hijyenik koşullarda üretilmesi önemli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dondurma Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurma Alırken Nelere Dikkat EtmeliyizDondurma alırken nelere dikkat etmeli Dondurmanın üretimi ve hazırlanmasıyla ilgili Türk Gıda Kodeksi'nin tebliğ ve yönetmelikleri olduğunu hatırlatan Saraçoğlu, buna göre dondurmanın ancak pastorize, UHT veya sterilize sütten üretilebileceğini ifade etti ![]() ''Dondurmada, uygun ambalajlama ve saklama önemli ![]() ![]() ![]() Dondurma alırken, tarihine, soğutucuya ve ambalaja dikkat etmeliler ![]() ![]() ![]() Bozuk dondurma tüketmenin ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten Saraçoğlu, bozuk dondurma tüketen kişilerde ishal, kusma, ateş ve eklem ağrıları görülebileceğini söyledi ![]() Diyabet hastalarının ve kilo problemi olanlara diyet dondurmaları öneren Saraçoğlu, ''Sağlıklı ortamda üretilmiş dondurma, her mevsim tüketilebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dondurma Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurma Alırken Nelere Dikkat EtmeliyizDONDURMA ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ? Prof ![]() ![]() Özellikle dondurucularda iyi muhafaza edilen ve hijyenik ortamda hazırlanan dondurmaların tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|