11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arog Filmi Neden İzlenmesi Gerekli
AROG Filmi Neden İzlenmesi Gerekli
AROG FİLMİYLE İLGİLİ BİR BAŞKA YORUM DA TUĞÇE TATARİDEN! AKŞAM YAZARI AROGUN NEDEN İZLENMESİ GEREKTİĞİNİ YAZMIŞ!
Cuma akşamı kendime A R O G u izlemeye gitmek için arkadaş arıyorum Saat 21 00 olmuş, tüm tekliflerim reddedilmiş Öyle böyle ret değil ama “İğrenç bir film sakın gitme”, “Hayatta gelmem, bilmem kim uyumuş sıkıntıdan” gibi örneklerle içim bulandırılarak İnat ettim gideceğim Kuzenime “Eğer gelirsen ödevini yaparım” dememe rağmen ikna edemedim Sonunda yalvar yakar birini buldum
Film öncesi izleyiciyi bunaltan uzun uzun reklamlar esnasında düşüncelerim şunlar oldu: Sabah çok erken kalkıp yazıyı yetiştiririm Başlığı da “Cem Yılmazın önlenemeyen düşüşü” filan gibi bir şey olur
Neyse  Film başladı Gayet renkli, görüntüler, yönetmenlik, oyunculuklar, esprilerle gayet başarılı ilk yarı bitti Hay Allah herhalde filmin iğrençliği ikinci perdede ortaya çıkacak İkinci perde de bitti Bir iğrençlikle karşılaşamadım ben İzleyenler de çok güldü, çıkışta herkes esprileri birbirine anlatıyordu Acaba günlerdir ben başka bir film hakkında yapılan eleştirileri mi okuyordum?
Öncelikle bu film bir fantastik komedi Tercih ettiğim bir tarz değildir, sevmem de ama “İğrençtir” diyemem Cem Yılmaz beş farklı karakter canlandırmış, beşi de başarılı Diğer oyuncular, yan karakterler de çok başarılı E komik de bir film Ne desem bilemiyorum? Hokkabaz için “Çalıntı” dediniz, şimdi A R O G için de aynısını diyorsunuz Ama bir yandan da “Konu Cem Yılmaz olunca beklentilerimiz çok yüksek oluyor, o yüzden bu filmi beğenmedik” diyorsunuz E sık sık başarısızlık, fikir hırsızlığıyla suçladığınız birinden nasıl yüksek beklentileriniz olabiliyor ben onu da hiç anlayamıyorum
Issız Adama gidip saatlerce ağlıyorsunuz, bizi yansıttı diyorsunuz Haklı da olabilirsiniz, bir şey diyemem
“Recep İvedik eleştirilmesin o da bir tarz, halk seviyor” diyorsunuz ama mesele Cem Yılmaza gelince kilitleniyor Hiçbir çıkış yolu bırakmıyorsunuz adama
Yüksel Aytuğ yazmış “Şovunda olduğu gibi kasıklarıma ağrı girecek kadar gülemedim ”
Allah Allah! E bu başka tarz bir film Yüksel Bey, belki sizin tarzınız olmayabilir Ayrıca filmi izlerken biraz okumuş ve dünya sinemasını iyi takip etmiş olmak gerektiğini düşünüyorum Aralarda yapılan göndermeler, sıkıştırılmış espriler ancak öyle anlaşılabilir çünkü
Demek istediğim şu: Rahat bırakın Cem Yılmazı Bizim ona ihtiyacımız var Yaratıcılığına ve üretkenliğine Size hitap edebilir ya da etmeyebilir ama üreten adam kıymetlidir Bu bir sinema filmidir, devlet meselesi ya da siyasi içerikli bir belgesel değil
Bizim tarzımız budur Başarılı adamı sevmez, aşağıya çekmek isteriz Bizim gibi sıradan olsun isteriz Beni dinleyin ve filme gidin, etkilenmeyin okuduklarınızdan
|
|
|