![]() |
Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulunmayacak Tek Şey Senin BenzerindirBulunmayacak Tek şey Senin Benzerindir Ayakkabıcı, yeni getirdiği malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu seyretmekteydi ![]() ayakkabılara rağbet fazlaydı ![]() dükkân için yeterliydi ![]() doğru biraz daha yaklaştı ![]() ![]() güçlükle ![]() ![]() ![]() Adam ona bir kez daha göz attı ![]() kısmından sonra boştu ![]() ![]() ayakkabılar, sanki onu kendinden geçirmişti ![]() ![]() hülyadan çıkıp yola koyulduğunda, adam dükkândan dışarı fırlayıp: - "Küçüüük!" diye seslendi ![]() bir hârika!" Çocuk, ona dönerek: - "Gerçekten çok güzeller!" diye tebessüm etti, "Ama benim bir bacağım doğuştan eksik" ![]() - "Bence önemli değil!" diye atıldı adam ![]() yok ki! Kiminin eli eksik, kiminin de bacağı ![]() ![]() Küçük çocuk, bir şey söylemiyordu ![]() - "Keşke vicdanımız eksik olacağına, ayaklarımız eksik olsa idi ![]() Çocuğun kafası iyice karışmıştı ![]() - "Anlayamadım! ![]() ![]() - "Çok basit!" dedi, adam ![]() ![]() yoksa, problem değil ![]() ![]() insanlar, sağlamlara oranla, daha fazla mükâfat görecekler ![]() ![]() ![]() Küçük çocuk, bir kez daha tebessüm etti ![]() hafiflemiş gibiydi ![]() - "Baktığın ayakkabı, sana yakışır!" dedi ![]() Çocuk, başını yanlara sallayıp: - "Üzerinde 30 lira yazıyor" dedi, "Almam mümkün değil ki!" - "indirim sezonunu senin için biraz öne alırım!" dedi adam, "Bu durumda 20 liraya düşer ![]() ![]() Çocuk biraz düşünüp: - "AyakkabınIn diğer teki işe yaramaz!" dedi, "Onu kim alacak ki?" - "Amma yaptın ha!" diye güldü adam ![]() çocuğa satarım ![]() Küçük çocuğun aklı, bu sözlere yatmıştı ![]() - "Üstelik de öğrencisin değil mi?" diye sordu ![]() - "ikiye gidiyorum!" diye atıldı çocuk, "Üçe geçtim sayılır ![]() - "Tamam işte!" dedi adam ![]() lira ![]() ![]() gitti!" Ayakkabıcı, çocuğun şaşkın bakışları arasında dükkâna girdi ![]() raflar, onun beğendiği modelin aynıyla doluydu ![]() çıkarttı ![]() giydirdi ![]() - "Benim satış işlemim bitti!" dedi, "Sen de bana, bunu satsan memnun olurum ![]() - "şaka mı yapıyorsunuz?" diye kekeledi çocuk, "Onun tabanı delinmek üzere ![]() Eski bir ayakkabı, para eder mi?" - "Sen çok câhil kalmışsýn be arkadaş ![]() ![]() ![]() haberin yok her hâlde ![]() ![]() yüzden ayakkabın, bence en az 30-40 lira eder ![]() Küçük çocuk, art arda yaşadığı şokları üzerinden atabilmiş değildi ![]() bir rûyada olmalıydı ![]() ![]() terleyen avuçlarına sıkıştırdığı kâğıt paralara göz gezdirdikten sonra, 10 liralık banknotu geri vererek: - "Bana göre 20 lira yeterli ![]() ![]() Adam onu kıramayıp parayı aldı ![]() ![]() Her nedense içi içine sığmıyordu ![]() böyle bir mutluluğu bulamazdı ![]() ![]() koltuk değneğine ihtiyaç duymuyordu ![]() - "Babam haklıymış!" dedi ![]() demişti ![]() ** Her Rüzgar Savuracak Bir Toz bulur, * ** Her Hayat Yaşanacak Bir Can Bulur, * ** Her Umut Gerçekleşecek Bir Düş Bulur * ** Bulunmayacak Tek şey Senin Benzerindir * |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|