![]() |
Otizm Vakfı Yaşam Merkezi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Otizm Vakfı Yaşam MerkeziOtizm Vakfı Yaşam Merkezi Otistik çocuk sahibi anne ve babalar, otizmlilere bakım, rehabilitasyon, eğitim ve mesleki eğitim hizmeti vermek için Otizm Vakfı Yaşam Merkezi'ni kurdu ![]() Otizm Vakfı Yaşam Merkezi'nde oluşturulacak özel eğitim ve rehabilitasyon birimleri, üretim atölyesi, spor tesisleri ve yaşam evleriyle, otistik bireylerin gelişimleri desteklenerek toplumla kaynaşmaları sağlanacak ![]() Vakıf, hayvancılık, organik tarım, çiçekçilik gibi uğraşlarla otistik çocukların üretime de katkıda bulunacakları merkezin kurulması için destek bekliyor ![]() Vakfın Yönetim Kurulu üyesi Cengizhan Soneren, otizmli çocukları bulunan 42 anne ve babanın katılımıyla kurulan vakfın amacının, otizmli çocuklar için yaşam merkezi projesini hayata geçirmek olduğunu söyledi ![]() Otistiklerin küçük yaştan itibaren yoğun eğitim verilerek hayata kazandırılmasını sağlayacak, spor olanaklarına kavuşturacak, onları hayata hazırlayacak ve bakımlarının yapılacağı kampüs kurmak istediklerini ifade eden Soneren, şöyle konuştu: ''Bizim çocuklarımız hayata entegre olmada zorluk çekiyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otistiklerin değişikliğe katlanamayan bir yapıları olduğuna işaret eden Soneren, ''Otistik çocuklara anne babanın sağladığı imkânları yokluklarında sağlayamazsanız, yıllarca verilen emeğiniz bir anda yok olur ![]() ![]() ''ÇOCUĞUMA NE OLACAK?'' Vakıf Yönetim Kurulu üyesi Güzide Tekeş de engelli çocuğu olan her aile gibi ''Ben öldükten sonra çocuğuma ne olacak'' endişesi yaşadıklarını söyledi ![]() ''Son zamanlarda otizme engel bile demiyorlar, farklı gelişim gösteren çocuklar diyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otizm konusunda yasal birçok hakları olduğunu ancak ilgili birimlerce uygulanışında sıkıntılarla karşılaştıklarını belirten Tekeş, ''Otizmliler de her birey gibi zorunlu eğitime devam eder, kaynaştırma eğitimine gider, engelli bireye pozitif ayrımcılık yapılır ![]() ![]() ![]() İYİ EĞİTİMLE ÖNEMLİ GELİŞME GÖSTERİYORLAR Genellikle vakıf senetlerinde ''huzur hakkı'' denilen bir maddenin bulunduğunu belirten Tekeş, şöyle devam etti: ''Yani yönetim kurulu üyelerinden memur olmayanlara ücret ödenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otizm Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Güngör Yıldız da otizmli bireylerin erken teşhisle iyi eğitim aldıklarında ciddi anlamda topluma entegrasyon sağladığını ve gelişme gösterdiğini vurguladı ![]() Otistik çocuklar için düzgün ve yoğun bir eğitim sisteminin önemine işaret eden Yıldız, ''Otistiklerde fiziksel bozukluk olmuyor, o nedenle insanlar durumu bazen algılayamıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OTİZM NEDİR? Otizm 3 yaşından önce başlayan, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan bir rahatsızlık olarak tanımlanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|