![]() |
Etkili Beden Dili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etkili Beden DiliEtkili Beden Dili • Gereksinimleri öğrenmek ( belirlemek) • Alış-veriş yapmak • Ortamı değiştirmek • Yüzleştirici ben iletileri • Önleyici ben iletileri • Direnmeyi en aza indirgemek için vites değiştirmek • Sorun çözme 1 ![]() 8 aylık bebek çocuğu susturmak için tahmin yürütülmelidir ![]() ![]() Böylece davranışın nedeni bulunur ![]() 2 ![]() Sizin kitabınızla bir çocuk kitabı değiştirilebilir ![]() 3 ![]() Çocuğu değiştirmek yerine ortamı değiştirmek 4 ![]() Davranışın kabul edilemeyeceğini iletir ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Gereksinim ve isteklerin önceden belirtilmesi : Eve geç kalırsan haber ver ![]() 6 ![]() Bazen yetişkinin duygularıyla yüz yüze gelmek onları direnmeye iter ![]() ![]() ![]() 7 ![]() Bazen ben iletileri sorunu çözebilmeye yetmez ![]() ![]() ![]() Bu ben iletileri bazı sorunların çözümlenebilmesinde yararlı olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() (Anne oğul ya da kız) Anne : Akşam bulaşıkları tezgahın üstünde görünce çok canım sıkıldı ![]() Çocuk : Dün akşam çok ödevim vardı biliyorsun geç vakte kadar çalıştım ![]() ![]() Anne: Yemekten sonra bulaşıkları makineye koymayı canın istemedi ![]() Çocuk: Evet istemedi ![]() ![]() Anne: Peki öyle olsun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|