![]() |
Mevlana Demiş Ki! (mükemmel) |
![]() |
![]() |
#1 |
dejavu2009
|
![]() Mevlana Demiş Ki! (mükemmel)Mevlana demiş ki: Sonsuz bir karanlığın içinden doğdum ![]() Işığı gördüm, korktum ![]() Ağladım ![]() Zamanla ışıkta yaşamayı öğrendim ![]() Karanlığı gördüm, korktum ![]() Gün geldi sonsuz karanlığa uğurladım sevdiklerimi ![]() ![]() ![]() Ağladım ![]() Yaşamayı öğrendim ![]() Doğumun, hayatın bitmeye başladığı an olduğunu; Aradaki bölümün, ölümden çalınan zamanlar olduğunu öğrendim ![]() Zamanı öğrendim ![]() Yarıştım onunla ![]() ![]() ![]() Zamanla yarışılmayacağını, Zamanla barışılacağını, zamanla öğrendim ![]() ![]() ![]() İnsanı öğrendim ![]() Sonra insanların içinde iyiler ve kötüler olduğunu ![]() ![]() ![]() Sonra da her insanın içinde, İyilik ve kötülük bulunduğunu öğrendim ![]() Sevmeyi öğrendim ![]() Sonra güvenmeyi ![]() ![]() ![]() Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu, Sevginin güvenin sağlam zemini üzerine kurulduğunu öğrendim ![]() İnsan tenini öğrendim ![]() Sonra tenin altında bir ruh bulunduğunu ![]() ![]() ![]() Sonra da ruhun aslında tenin üstünde olduğunu öğrendim ![]() Evreni öğrendim ![]() Sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim ![]() Sonunda evreni aydınlatabilmek için, Önce çevreni aydınlatabilmek gerektiğini öğrendim ![]() Ekmeği öğrendim ![]() Sonra barış için ekmeğin bolca üretilmesi gerektiğini ![]() Sonra da ekmeği hakça üleşmenin, Bolca üretmek kadar önemli olduğunu öğrendim ![]() Okumayı öğrendim ![]() Kendime yazıyı öğrettim sonra ![]() ![]() ![]() Ve bir süre sonra yazı, kendimi öğretti bana ![]() ![]() ![]() Gitmeyi öğrendim ![]() Sonra dayanamayıp dönmeyi ![]() ![]() ![]() Daha da sonra kendime rağmen gitmeyi ![]() ![]() ![]() Dünyaya tek başına meydan okumayı öğrendim genç yaşta ![]() ![]() ![]() Sonra kalabalıklarla birlikte yürümek gerektiği fikrine vardım ![]() Sonra da asil yürüyüşün kalabalıklara karşı olması gerektiğine vardım ![]() Düşünmeyi öğrendim ![]() Sonra kalıplar içinde düşünmeyi öğrendim ![]() Sonra sağlıklı düşünmenin, Kalıpları yıkarak düşünmek olduğunu öğrendim ![]() Namusun önemini öğrendim evde ![]() ![]() ![]() Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzluk olduğunu; Gerçek namusun, günah elinin altındayken, Günaha el sürmemek olduğunu öğrendim ![]() Gerçeği öğrendim bir gün ![]() ![]() ![]() Ve gerçeğin acı olduğunu ![]() ![]() ![]() Sonra dozunda acının, yemeğe olduğu kadar, Hayata da “lezzet” kattığını öğrendim ![]() Her canlının ölümü tadacağını, Ama sadece bazılarının hayatı tadacağını öğrendim ![]() Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim ![]() Olur ya ![]() ![]() ![]() Kalp durur ![]() ![]() ![]() Akıl unutur ![]() ![]() ![]() Ben dostlarımı ruhumla severim ![]() O ne durur, ne de unutur ![]() ![]() ![]() MEVLANA
![]() |
Cevap : Mevlana Demiş Ki! (mükemmel) |
![]() |
![]() |
#2 | |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Mevlana Demiş Ki! (mükemmel)Alıntı:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
E-S'im
|
![]() Cevap : Mevlana Demiş Ki! (mükemmel)Gerçeği öğrendim bir gün ![]() ![]() ![]() Ve gerçeğin acı olduğunu ![]() ![]() ![]() Sonra dozunda acının, yemeğe olduğu kadar, Hayata da “lezzet” kattığını öğrendim ![]() Her satırı mükemmeldi teşekkürler Sevgili Yıldıray ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Suskunluğum asaletimdendir ![]() ![]() ![]() Her lafa vercek bi cevabım var elbet ![]() ![]() ![]() Lakin bir lafa bakarım , lafmı diye ![]() ![]() ![]() Birde söyleyene bakarım adammı diye ![]() ![]() ![]() INSANLARIN SIZE KARSI OLMALARI DIYE BIRSEY YOKTUR ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Mevlana Demiş Ki! (mükemmel)Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim ![]() Olur ya ![]() ![]() ![]() Kalp durur ![]() ![]() ![]() Akıl unutur ![]() ![]() ![]() Ben dostlarımı ruhumla severim ![]() O ne durur, ne de unutur ![]() ![]() ![]() süper ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
dejavu2009
|
![]() Cevap : Mevlana Demiş Ki! (mükemmel)Güzel bir ileti bulmana sevindim sevgili vandetta Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|