![]() |
Bedeli Vardır.. |
![]() |
![]() |
#1 |
bukett
|
![]() Bedeli Vardır..Benî İsrail zamanında salih bir kimsenin üç tane oğlu varmış ![]() - Ey kardeşlerim, pederimizin epeyce malı var ![]() ![]() ![]() Kardeşleri malı almayı tercih ederler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey hatun, ben babama miras için hizmet etmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babasına hizmette hiç gurur etmeden devam eder ![]() Bir gece rüyasında kendisine şöyle derler: - Git, filan yerde yüz akçe vardır ![]() ![]() - Onda bereket var mıdır? - Hayır yoktur ![]() - Bereket olmayan şey bana lâzım değildir, der ![]() Bu hali ailesine söyleyince, kadın yine almadığı için O'nunla münakaşa eder ![]() Ertesi gece rüyasında yine, «Filan yerde 10 akçe vardır, git al ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncü gece ise yine «Filan yerde bir altun vardır, onu al da harçlık yap ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padişah o cevherin bir eşini daha araştırır fakat hiç kimsede bulamaz ![]() ![]() ![]() ![]() Rüyasında: «Ey kişi, Cenabı Hak'kın sana bu kadar lütuf ve ihsanı ancak, pederine ihlas ile etmiş olduğun hizmet sebebi iledir ![]() ![]() İşte bunun gibi bir kişi ebeveynine hizmeti kendisine nimet bilirse iki dünyada da devlet ve nimete nail olur ![]() Kaynak: Büyük Dini Hkayeler, İbrahim Sıddık İmamoğlu, Osmanlı Yayınevi
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|